Política

Regne Unit

Detenen un sospitós de terrorisme a Westminster

L'“incident” es produeix a prop del Parlament del Regne Unit, al mateix zona de l'atemptat del passat 22 de març

Cap persona resulta ferida, segons la policia Metropolitana

La Policia Metropolitana de Londres ha frustrat un possible intent d'atemptat aquest dijous a Westminster, al costat del Parlament del Regne Unit, a la mateixa zona on va tenir lloc l'atac del passat 22 de març, on van morir cinc persones, inclòs l'agressor. Segons ha informat el cos policial, en aquesta ocasió cap persona ha resultat ferida.

Les forces de seguretat han detingut un home de prop de 30 anys a la cruïlla entre Parliament Street i Parliament Square en possessió d'una “arma ofensiva”, segons ha informat Scotland Yard en un comunicat. L'arrest s'ha produït cap a un quart i mig de tres de la tarda hora local (una hora més a Catalunya) després d'una identificació i registre en el marc d'una “operació en curs”. La policia li ha comissat “ganivets”, detalla la nota. L'individu és sospitós de “la comissió, preparació i instigació d'actes de terrorisme”, assenyala la nota.

La policia puntualitza que “com a resultat d'aquesta detenció no hi ha cap amenaça imminent coneguda”. “La investigació està en marxa”, afegeix.

Al jove se li ha aplicat la Llei antiterrorista (Terrorist Act) i està sota custòdia en una comissaria del sud de Londres.

Efectius armats de les forces de seguretat s'han desplegat a la zona i s'ha tallat al trànsit en sentit nord els carrers Whitehall –que passa per davant de Downing Street, residència oficial de la primera ministra, Theresa May– i Parliament Street. Diverses línies d'autobús han estat desviades.

La cadena pública britànica BBC informa que diversos testimonis han vist dues armes blanques “a terra”, incloent un “gran ganivet de tallar pa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.