Política

L'ambaixada espanyola es va queixar a Westminster

Un diplomàtic espanyol es va reunir amb diputats al Parlament britànic per explicar la seva oposició al grup sobre Catalunya i a iniciatives sobre el procés

La creació d' un grup de discussió sobre Catalunya a Westminster no ha agradat al govern espanyol. Un diplomàtic de l'Estat es va reunir amb dos dels diputats impulsors de la iniciativa per exposar-los la seva oposició al grup de debat, segons va avançar ahir l'ACN. En concret, el representant de l'ambaixada espanyola al Regne Unit es va trobar amb els diputats del Partit Nacional Escocès George Kerevan i del Partit Nacionalista Gal·lès Hywel Williams. L'objectiu era explicar-los “el seu punt de vista”, tot i que el gest amagava una voluntat d'intervenció que no va agradar als parlamentaris. “A la diplomàcia espanyola no li correspon aconsellar-nos sobre les activitats d'aquest Parlament”, va declarar Williams a l'agència catalana. Segons aquest diputat, el diplomàtic va ser “extremament cordial”, però es va expressar “clarament en contra” d'algunes de les mocions promogudes per Williams.

Aquestes iniciatives demanaven al govern espanyol, per exemple, que reconsiderés la seva posició pel que fa a la judicialització del procés i la persecució de càrrecs electes, començant per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i lamentaven les “dures multes” i inhabilitacions amb què van ser condemnats Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel procés participatiu del 9-N. Williams sosté que “no es pot tenir milions de persones al carrer i no escoltar les seves demandes”, i és partidari del referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona