Política

Estefanell prioritza la ciutat i accepta no ser al nou cartipàs

Explica que no ha parlat fins ara per “no enterbolir” ni la decisió que havia de prendre ERC ni el funcionament del govern

Assegura que no va fer la polèmica gravació i argumenta que no tindria cap sentit haver-la fet

Ho té decidit. Mireia Estefanell fa un pas al costat i accepta no ser al nou cartipàs del govern de Manresa. D'aquesta manera, la republicana prioritza “la ciutat” malgrat assegurar que ni ella ni ERC estan d'acord amb la decisió de l'alcalde, Valentí Junyent, que fa deu dies li va retirar les competències pel cas de la gravació a Bonvehí.

En declaracions a aquest diari, Estefanell va assegurar ahir que, si no ha parlat fins ara, ha estat per “no enterbolir” ni la decisió que havia de prendre ERC ni el funcionament del govern. Un cop l'assemblea local va decidir mantenir el pacte amb CDC [vegeu l'edició d'ahir], Estefanell s'ha sentit més alliberada per explicar-se: “El meu compromís amb la ciutat i el país no està en discussió i sé que el projecte de ciutat passa per davant de personalismes malgrat que Junyent hagi trencat l'acord, perquè jo no era primera tinenta d'alcalde perquè ell em tingués confiança, sinó perquè així es va establir en el pacte” que els dos grups van signar el 2016. Passada la tempesta, va afirmar que ara toca “treballar conjuntament [amb CDC]”. “No podem malbaratar l'esforç que s'ha fet.”

A més, va confirmar que continuarà com a regidora i com a cap del grup d'ERC a l'Ajuntament: “Ningú m'ha demanat que deixi l'acta i no veig la necessitat de deixar el grup perquè tant l'executiva local com la nacional m'han donat el seu suport. Puc treballar amb els companys sense tenir competències; el que no farem és hipotecar el futur de la ciutat els propers dos anys.” Tot i això, no llança la tovallola del tot i encara manté un bri d'esperança en la negociació del nou cartipàs.

Precisament també ahir, la portaveu del govern, Àuria Caus (CDC), va demanar a ERC reunir-se “de forma immediata” per començar a treballar en el nou repartiment de carteres. Aquestes trobades, però, no s'iniciaran probablement fins dimarts, segons va explicar el cap d'ERC Manresa, Ramon Fontdevila, ja que avui ell serà fora de la ciutat i amb el pont pel mig s'ha preferit ajornar-ho.

La gravació a Bonvehí

Estefanell també va afirmar que no va fer la gravació i que no sap d'on ha sortit. Va argumentar que no li hauria reportat res de bo ni a ella ni a la ciutat ni al país. I hi va afegir: “Creus que m'enregistraria a mi mateixa i ho faria públic?” Va dir que hi havia més gent al restaurant i que els dirigents del PDeCAT no van ser discrets a l'hora de parlar de la via autonomista, motiu pel qual sí que Pere Culell –excap d'ERC a l'Ajuntament– va enviar un missatge de text per WhatsApp a Junqueras.

I va dir per què no ha dit res fins ara: “[Divendres Sant] li vaig donar explicacions a l'alcalde per telèfon i vam quedar dimarts, quan tornés de vacances, però l'endemà va fer públic que m'havia perdut la confiança i el mateix dimarts em va destituir.” A partir d'aquí, l'enrenou amb el pacte va fer que decidís no intervenir de manera pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Creix l’èxode de palestins mentre els tancs israelians avancen cap a l’interior de Rafah

barcelona
guerra a europa

Denegat el nou recurs de Trump contra l’ordre de silenci en el seu judici de Nova York

barcelona
estats units

Cohen va gestionar xecs signats per Trump per a fer callar a Daniels

barcelona
estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

barcelona
Caucas

Geòrgia ignora les massives protestes i aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona