Política

Corea del Nord fa un nou test d'un míssil balístic

El projectil s'hauria llançat des del nord de Pyonyang i la prova hauria fallat, segons Seül

El nou desafiament del règim de Kim Jong-un arriba enmig de l'escalada de tensió amb els EUA

El règim de Corea del Nord ha tornat a desafiar aquest divendres els Estats Units amb una nova prova de llançament d'un míssil balístic, segons ha confirmat l'Estat Major de les Forces Armades de Corea del Sud.

El projectil s'hauria disparat des del nord de la capital nord-coreana, Pyonyang, i hauria esclatat als pocs segons del llançament, segons fonts militars sud-coreanes. “Corea del nord ha disparat un míssil no identificat des d'un lloc a Bukchang a la província de Pyeongan del Sud en direcció nord-est a les 05.30 hores (de dissabte, 23.30 de divendres hora catalana).

De la seva banda, l'agència sud-coreana Yonhap ha afirmat que s'ha tractat d'un míssil balístic i que ha esclatat.

Les autoritats de Seül analitzen en aquests moments el tipus de projectil.

Washington ha confirmat també el llançament d'un coet no identificat. Segons fonts del departament de Defensa citades per l'AFP, el míssil s'ha llançat des d'un dispositiu terrestre i no presentava “cap particularitat”.

La nova provocació de Kim Jong-un arriba enmig d'una escalada de tensió amb els EUA i malgrat les pressions diplomàtiques de la Xina, el seu aliat tradicional a la regió. en la que Pyonyang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia