Política

Rufián posa el referèndum com a exemple per a totes les nacions de l'Estat

El diputat al Congrés Gabriel Rufián manté en un acte d'ERC a Girona que no es tracta de canviar de bandera, sinó de “canviar-ho tot” per tenir una “pàtria”

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián va assegurar ahir a Girona que el referèndum per a la independència se celebrarà a la tardor, un cop aprovada la llei de transitorietat i tots els mecanismes legals necessaris. El que va voler deixar clar Rufián és que el referèndum s'ha de veure com “una gran oportunitat per a tothom, tant per als defensors del sí a la independència com per als del no”. Pel diputat, el referèndum, que se celebrarà “sí o sí”, també ha de ser un exemple per a totes “les nacions sense estat d'aquest país de nacions que és Espanya”.

Rufián, que va participar en l'acte La República que farem, organitzat per ERC, juntament amb representants del món polític i sindical, va remarcar: “No volem gent independentista; volem demòcrates, gent del sí, però també del no.” Amb tot, i segons el polític, la república catalana ha de ser l'instrument per refundar totes les estructures i disposar finalment d'una pàtria; és a dir, “tenir hospitals, escoles públiques i estructures democràtiques al servei del poble”, va dir.

El polític republicà va defensar haver posat les urnes per consultar la població. “No trenquem res. Una urna no trenca res, perquè la democràcia no trenca res”, va afirmar, abans d'afegir que l'Estat penalitza polítics catalans, com Carme Forcadell, mentre que a d'altres se'ls premia, i va posar com a exemple l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz.

L'acte d'ahir, als Jardins de la Infància, un lloc simbòlic per als republicans, va tenir la participació del secretari general d'UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, que va defensar que la república permetria apostar per una gran negociació col·lectiva, en un procés que, segons Bartomeu Compte, secretari general de CCOO Comarques Gironines, ha de passar per refundar la societat. El procés permetrà, com va dir Josep Ginestà, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, ser la gran corretja de transmissió que assolirà que el PIB, que segueix creixent a Catalunya, “no sigui escapçat per l'Estat”. A l'acte també hi va intervenir Maria Mercè Roca, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Girona, que va defensar el treball que es fa a escala municipal, i Ariadna Jou, de la sectorial de política econòmica i financera d'ERC, que va parlar sobre la precarització del treball, un dels grans problemes socials tot i l'aparent creixement econòmic.

LA FRASE

No volem gent independentista; volem demòcrates, gent del sí, però també del no
Gabriel Rufián
portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels diputats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia