Política

Milers de persones reclamen a València un finançament just

Acció Cultural del País Valencià confia que la irritació pel greuge econòmic es canalitzi en les pròximes eleccions

Milers de persones van participar ahir en la manifestació unitària convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) sota el lema Ja n'hi ha prou! Per un finançament just! i que va tenir el suport de representants del PSPV, Compromís, Podem, Esquerra Unida i dels sindicats UGT, CCOO i Intersindical en la capçalera principal. Així mateix, a la manifestació també s'hi van sumar Esquerra Republicana i la CUP.

La marxa va commemorar la Diada del 25 d'abril, aniversari de la batalla d'Almansa del 1707 (en la qual es va produir la victòria de les tropes de Felip V i la seva entrada al País Valencià) amb la voluntat d'unir la societat valenciana “al voltant d'una reclamació justa, d'un tracte i un finançament just després d'uns pressupostos generals de l'Estat que són un insult”, segons va explicar el secretari d'ACPV, Toni Gisbert.

Aquesta mobilització unitària és, segons Gisbert, l'única possibilitat per canviar “la discriminació persistent del govern espanyol”. El portaveu dels convocants va remarcar que s'està estenent al País Valencià “una sensació de discriminació i d'irritació” que tindrà “una canalització política clara en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals”, segons el seu parer. Preguntat sobre si aquest malestar pel finançament pot fer augmentar el sobiranisme entre els valencians, Gisbert té clar que “el que sí que farà segur és augmentar la irritació dels valencians respecte del govern espanyol i Madrid, i pot fer que augmenti la reclamació de més autogovern”. El secretari d'ACPV va arribar a la conclusió que “sembla evident que, o els valencians tenim més capacitat de decisió, o el govern espanyol sistemàticament ens discriminarà; ja n'hi ha prou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia