Política

opinió

Moció de censura

Pablo Iglesias no podrá ser President del Govern en cas que presenti la moció de censura en contra de Mariano Rajoy. No té prou suports. Tot i que amb la moció aconseguirà visualitzar ésser el principal altaveu polític en contra de la corrupció del PP i complicar les primàries del PSOE que hauran de fer malabarismes per no sortir-ne escaldats. Amb un tret matarà dos pardals.

Pablo Iglesias i el seu equip mantindran la teoria que les mocions de censura a Espanya només és presenten per fer soroll. - De sempre han estat més útils als Ajuntaments que han fet saltar a més d'un alcalde - De gran soroll i prou va esser la del 1.980 del PSOE en contra d'Adolfo Suárez. Va servir perquè Felipe González es visualitzes com a president i perquè al cap de dos anys pogués guanyar amb el suport del 23 de febrer amb 202 diputats.

L' altra va esser d' Antonio Hernández Mancha en nom del Partit Popular. Quin personatge!. Era advocat de l' Estat i es volia menjar el mon. Era Senador i excepcionalment van deixar.li presentar la moció al Congrés. La va defensar entre rialles d'uns socialistes crescuts. Pagant, - Ara esdevindria un escàndol de primer nivell- Va viatjar a Washington per parlar amb el President dels Estats Units, Ronald Reegan. Només va aconseguir una fotografia perquè no parlava anglès. Reegan, el va atendre un parell de minuts malgrat l'allau de periodistes espanyols que es van traslladar des de Madrid per cobrir l'esdeveniment.

Es probable que Podem presenti la seva moció de censura a mitjans de Maig i que acompanyi els seus preparatius amb la convocatòria d'una mobilització a Madrid contra la corrupció, que no para d'engrandir-se. Tot això, enmig de les eleccions primàries del PSOE, fixades per al 21 de Maig. D'esser així. Res a veure Pablo Iglesias amb Hernández Mancha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona