Política

municipal

El PSC renuncia a la moció de censura a Cerdanyola perquè no té suport d'ERC ni de C's

Lamenten que cometin el mateix “error” que el 2015 de no posar el municipi “al davant de tot”

Compromís continuarà governant amb només 5 regidors

No hi haurà moció de censura a Cerdanyola. L'assemblea d'ERC, celebrada dijous al vespre, va decidir per unanimitat no participar en la moció que volia impulsar el PSC per fer fora del govern local de només cinc regidors de Carles Escolà, de Compromís per Cerdanyola. Finalment, els socialistes han decidit que no la presentaran. A la negativa dels republicans s'hi afegeix la de Ciutadans (C's) que, amb tres regidors, ja va anunciar a final d'abril que continuaria treballant des de l'oposició.

El fet que al ple hi hagi representats set partits i un regidor no adscrit que va marxar d'ICV-EUiA, ja feia difícil que s'acabés configurant una alternativa al govern actual, tenint en compte que la regidora d'ICV també es va mostrar contrària a la moció de censura. Escolà no va superar a principi d'abril una qüestió de confiança vinculada a l'aprovació dels pressupostos municipals, cosa que va plantejar que l'oposició presentés fins, com a màxim, el 9 de maig una proposta de govern alternatiu

En un comunicat, el PSC va lamentar que l'alternativa no ha estat possible perquè “alguns han tornat a cometre el mateix error que el 2015: No posar a Cerdanyola al davant de tot”. I van acusar ERC i C's de “poca valentia”. D'aquests últims, lamentaven que prefereixin “mantenir un alcalde investit únicament per objectius independentistes”.

Fonts del PDeCAT confirmaven ahir que hi ha hagut converses amb el PSC i altres partits de l'oposició i lamentaven la decisió d'ERC. “Estan en el seu dret de decidir què fer però és el moment de buscar solucions a la situació”, hi afegien.

La portaveu d'ERC, Helena Solà, va explicar que cal tenir present que abans de les eleccions ja es van comprometre a no pactar amb un govern socialista perquè es volia un canvi. L'assemblea va valorar l'esforç del PSC i els altres partits involucrats en la proposta de moció de censura i va demanar als quatre edils republicans que “busquin la forma de construir consensos de ciutat en els temes clau que cal resoldre els propers mesos”. Per Solà, “Compromís té molta feina per refer els ponts de diàleg trencats” i apostar per “la transparència”.

Un govern de canvi però en minoria

Compromís per Cerdanyola governa amb només 5 regidors després de dos trencaments de govern. Primer, l'alcalde va expulsar els 3 regidors del PDeCAT i després d'ERC, va abandonar l'executiu perquè va “perdre la confiança” en el batlle. La majoria d'oposició considera que la ciutat està paralitzada i amb molts temes importants pendents com el crematori i el PEM Guiera. El govern, en canvi, defensa la seva gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar