Política

El Pacte presentarà el dia 19 els suports al referèndum

Fara un acte al Palau de Congressos de Barcelona per visualitzar les adhesions espanyoles i internacionals

El Pacte Nacional pel Referèndum realitzarà un acte el 19 de maig al Palau de Congressos de Barcelona en què donarà a conèixer els suports espanyols i internacionals assolits per la proposta d'un referèndum vinculant junt amb la xifra actualitzada de signatures i adhesions comptabilitzades fins aleshores –cal recordar que la xifra feta pública fins ara superava les 400.000 signatures assolides durant dos mesos tenint en compte que la campanya va començar a la plana digital de l'entitat el 23 de febrer i la xifra del primer balanç arriba a Sant Jordi . Els caps visibles del Pacte Nacional pel Referèndum avançaven ahir que l'acte servirà per “visualitzar” la feina que ha fet fins ara aquesta plataforma que aplega el govern i els partits al costat de totes les entitats cíviques, culturals i econòmiques que donen suport a un referèndum vinculant. En una compareixença pública posterior a la reunió del Pacte amb les entitats que l'integren, els membres de la comissió executiva Joan Ignasi Elena, Francesc de Dalmases i Itziar González explicaven ahir que, en aquest acte, es mostraran els suports rebuts d'arreu de l'Estat espanyol i de la comunitat internacional. Després de la reunió celebrada al CEIP Pere Vila de Barcelona, aquest divendres a la tarda, Elena, Dalmases i González deixaven clar que l'acte al Palau de Congressos del dia 19 no serà un balanç de punt i final sinó que tindrà la funció d'“altaveu” del suport social majoritari que té a Catalunya la proposta de referèndum vinculant.

El futur, després del 19

Un cop realitzat l'acte d'afirmació de la feina feta i de reivindicació del suport social que té la proposta, el Pacte Nacional haurà de decidir si dóna per acabada la feina o manté la funció d'eixamplar les adhesions en paral·lel als passos efectius que doni el govern català per organitzar el plebiscit.

En aquest sentit, cal recordar que el president Carles Puigdemont va descartar convocar la cimera política per acordar una data i una pregunta per a la consulta fins que el Pacte Nacional no hagués finalitzat la seva feina per sumar suports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP vol ampliar el parc de pisos públics per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona