Política

La CUP dubta de la convicció del govern pel referèndum

Demana una estratègia “clara i pública” enfront de “rumors permanents” de plans B

Apressa a tenir un òrgan de coordinació, data, pregunta i garanties de no repetir un 9-N per por de condemnes

La CUP té dubtes que el govern català estigui determinat en ple a celebrar el referèndum unilateral amb totes les conseqüències penals que això podria suposar. Ahir convocava una conferència política “obligada” davant dels dubtes i “rumors permanents” de plans alternatius com ara unes noves eleccions i, en acabar, llegia un comunicat relativament breu i contundent. Davant de la plana major del secretariat nacional, del grup parlamentari i de la CUP barcelonina, els portaveus Quim Arrufat i Núria Gibert van llegir un text en què s'afirma que la formació s'ha abocat a les reunions dels darrers mesos amb el PDeCAT i ERC però que aquestes “no han produït els resultats que havien de produir” perquè no hi ha hagut una concreció de propostes “suficient”. En segon lloc, han presenciat amb “cert desconcert” les picabaralles internes dels dos partits de govern i els “rumors permanents” sobre plans B i alternatives com ara unes noves eleccions entre “articulistes” de l'entorn del govern. El darrer episodi, segons la CUP, és la informació que publicava l'agència Efe la setmana passada sobre un suposat nucli dur per coordinar l'estratègia que haurien pactat el PDeCAT i ERC, i entre els membres del qual hi hauria Mas, Homs o l'exresponsable estratègic de CDC, David Madí, com a home clau. La CUP diu que no té cap informació sobre aquest òrgan i afirma que alguns noms no els “mereixen cap confiança”. Els cupaires demanen no cedir al “pànic” i avisen el govern que “no es pot actuar des de la por ni des de les filtracions interessades” a l'opinió pública. Arran d'aquests dubtes, la CUP demana “anar de cara amb el referèndum”, lluny de “secretismes i confusions” i plantejar una estratègia “clara i pública”. La formació reafirma que no hi ha pla B i que la seva única aliança és amb el referèndum. Pels cupaires ha arribat l'hora que el govern es comprometi amb el “referèndum unilateral amb totes les conseqüències” i que tots els responsables polítics i logístics “han d'estar preparats pel que ens espera”, en una referència clara a les represàlies penals que hauran d'afrontar els organitzadors.

La CUP no dubta a l'hora d'advertir que fer marxa enrere seria una “derrota” del sobiranisme en l'àmbit internacional i demana posar fil a l'agulla per demostrar la determinació a fer el plebiscit. En primer lloc, fa seva la proposta de l'Assemblea (ANC) i demana al president Puigdemont que impulsi un òrgan de coordinació en què siguin tots els partits sobiranistes, inclosos els comuns, i també les entitats. Fixar data i pregunta i crear la comissió de juristes nacionals i internacionals que han de verificar els resultats són altres condicions. Perquè no sigui un altre 9-N, hi ha d'haver campanya de 15 dies, garantia de dret a vot, funcionaris a les meses i recompte oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona