Política

Iran

Rohani s'imposa a la primera volta de les presidencials iranianes amb el 57% dels vots

L'actual president és reelegit amb 23,5 milions de vots

El seu principal rival, l'ultraconservador Ebrahim Raisi, es queda amb el 38,3% dels sufragis

L'actual president de l'Iran, Hasan Rohani, ha guanyat les eleccions presidencials a la República Islàmica amb el 57% dels vots, segons els resultats oficials. D'aquesta manera, el candidat moderat aconsegueix el triomf directe en la primera volta dels comicis.

Així ho ha anunciat aquest dissabte el ministre de l'Interior, Abdorreza Rahmaní Fazlí, que ha detallat que Rohani ha rebut 23,5 milions de vots del total de 41,2 milions emesos durant la jornada electoral.

El rival de Rohani, l'aiatol·là ultraconservador Ebrahim Raisi, ha obteingut el 38,3% dels sufragis amb uns 15,8 milions de paperetes dipositades en el seu nom, segons les dades en directe oferts pel ministre i recollits per l'agència iraniana ISNA.

La resta de vots s'han repartit entre els altres dos candidats: Mostafa Aqa Mirsalim (478.215 vots, un 1,1%) i Mostafa Hashemi Taba (215.450 vots, un 0,5% dels vots).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia