Política

psoe

primàries

Iceta veu “incontestable” la victòria de Sánchez

El líder del PSC es posa a disposició del secretari general electe del PSOE i assegura que els socialistes catalans vol contribuir de manera “destacada i decidida” al futur del partit

Considera que Podem ha comès un “error de precipitació” amb la moció de censura

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha felicitat el secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez, per la seva victòria a les primàries, que ha qualificat d'“incontestable”.

“Només a Andalusia i Amèrica Pedro Sánchez no ha estat el candidat més votat. És una victòria incontestable”, ha destacat el líder socialista català.

Un triomf que ha estat especialment aclaparador a Catalunya, on Sánchez ha guanyat per més del 80% dels vots. Iceta ha reconegut que “el PSC ha tingut la seva part, però no ha estat la definitiva ni de bon tros la més rellevant”.

Sigui com sigui, ha assegurat que “el PSC vol contribuir de manera destacada i decidida” al futur del PSOE en aquest “moment transcendent” de la seva història. “Des d'ara mateix ens posem a disposició del secretari general per preparar un gran congrés”, ha dit.

Iceta ha apuntat que aquest futur passa per la cohesió interna i s'ha mostrat convençut que seran “capaços de demostrat que l'elecció directe del secretari general no és un motiu de discòrdia, de divisió, sinó de referendament democràtic”.

El líder socialista català, que ha comparegut amb la veu lleugerament trencada i posat cansat, ha explicat que ha tingut l'oportunitat de parlar amb Sánchez per felicitar-lo i que també ha mantingut una conversa per telèfon amb Patxi López. Amb Susana Díaz ha intercanviat missatges de text.

Preguntat per la moció de censura d'Units Podem al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha opinat que és un “error de precipitació” haver-la presentat sense “treballar-la prèviament”. És per això que ha considerat que la formació morada “faria molt bé de retirar la moció de censura i treballar per contribuir a construir una alternativa de veritat a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.