Política

procés sobiranista

Podem Catalunya pregunta a les bases si cal donar suport a un referèndum unilateral

La militància decideix si la formació només s'implica en cas de convocatòria pactada amb l'Estat, si veu la consulta com una “mobilització”, o si li dona caràcter vinculant en cas de participació “massiva”

Podem Catalunya ha obert un procés de debat amb les seves bases perquè decideixin si el partit ha de donar suport o no a un referèndum unilateral. La formació que lidera Albano Dante Fachin enviarà aquest dilluns a la seva militància un document que formula tres possibles escenaris en cas que el Govern convoqui un referèndum sense acord amb l'Estat. La primera pregunta afirma que Podem rebutja participar en una crida que sigui al marge d'un pacte amb el govern espanyol. La segona opció apunta que el partit participarà en una convocatòria de referèndum unilateral entenent-la com “un acte de mobilització cívica i d'empoderament social”, però en cap cas li donarà estatus de referèndum ni tampoc caràcter vinculant. Finalment, la tercera opció avala que Podem participi en la convocatòria d'un referèndum unilateral, entenent-la com a tal, però recorda que la participació ha de ser “massiva” perquè tingui caràcter vinculant. Els cercles de Podem obriran ara els debats arreu del territori en un procés que s'allargarà fins el 9 de juny. S'espera que els resultats es coneguin el dia 11 del mateix mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia