Política

Municipal

Sabadell rep 9,3 milions de fons europeus

S’invertiran fins al 2020 en projectes per a la transformació sostenible de la ciutat

“Tenim el reconeixement de la Comissió Europea i es demostra que la ciutat té una estratègia i que la planificació serveix per tenir recursos”, deia ahir l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. La cocapital vallesana rebrà 9,3 milions dels fons europeus de desenvolupament regional per implantar l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrat (DUSI). S’invertiran 18,8 milions –l’Ajuntament posarà l’altra meitat– per executar fins al 2020 el projecte Reiniciant Sabadell en Xarxa, és a dir, la transformació de la cocapital vallesana a partir de 24 accions, repartides en tres eixos, que es faran a diferents punts de la ciutat. El tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, deixava clar que la proposta estava recollida en el pla de mandat i que ja s’està executant. Entre les accions recollides en el DUSI hi ha recuperar patrimoni de la ciutat amb la compra d’antigues estructures fabrils, engegar un nou model agrari, impulsar el desplaçaments en bicicleta i a peu, millorar la flota de busos, implantar una agència municipal de lloguer i potenciar la rehabilitació energètica d’equipaments municipals, entre d’altres.

D’altra banda, en el marc del pla extraordinari d’inversions de 15,6 milions, el consistori va anunciar ahir la compra de nou autobusos híbrids, que s’afegeixen als cinc ja previstos, amb una inversió de tres milions. Arribaran al llarg de 2018. “Amb la incorporació dels 14 híbrids, haurem renovat el 27% de la flota. A la fi del mandat ens hem compromès a arribar al 40%”, deia ahir el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. Hi afegia que la intenció és anar afegint a partir dels 14 “entre tres o quatre cada any” perquè no es torni a envellir la flota. També s’ha inclòs una partida de 200.000 euros per renovar fins a una desena de vehicles del parc municipal envellit, ja que com deia el tinent d’alcalde i edil de Sostenibilitat, Joan Berlanga, “un de cada tres té més de vint anys i són molt contaminants”.

Terrassa espera una tercera convocatòria

Terrassa, com altres 23 ciutats catalanes, quedarà sense l’ajuda econòmica dels fons europeu DUSI, valorada en 7,5 milions, però espera saber aviat si hi ha una tercera convocatòria per a Catalunya per tornar-s’hi a presentar a sota el paraigua de Ciutat Saludable. “S’ha perdut una oportunitat, però no l’oportunitat”, indicava Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat, que recordava que la iniciativa està alineada amb el projecte d’especialització i competitivitat territorial, lligat a la innovació en l’àmbit de la Salut, encara pendent de resolució per la Generalitat. En tot cas, el projecte, que afecta més de set barris, no s’abandonarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona