Política

Regne Unit

La policia del Regne Unit deixa de compartir dades de l’atemptat amb els EUA

Les filtracions d’informació sobre l’acte terrorista de Manchester han provocat que la primera ministra britànica ho anuncii: s’ha tancat l’aixeta

La difusió de dades sobre l’atemptat de Manchester a través de mitjans de comunicació nord-americans i la difusió, ahir, d’imatges del lloc de l’atac, per part del rotatiu nord-americà New York Times ha provocat un gran malestar entre les autoritats britàniques. No es compartiran dades sobre l’atemptat amb els EUA. La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, traslladarà al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, la seva preocupació per les filtracions que s’han produït a la premsa nord-americana sobre la investigació de l’atemptat a Manchester, durant la reunió que tots dos tindran aquest dijous a Brussel·les en el marc de la cimera de l’OTAN, segons han revelat fonts de Downing Street .

Les autoritats britàniques estan “furioses” perquè el New York Times va publicar aquest dimecres unes fotografies de peces de la bomba amb la qual fer l’atemptat. És l’última d’una sèrie de filtracions que semblen procedir dels serveis d’Intel·ligència dels Estats Units i que podrien complicar la investigació. “S’ha protestat a tots els nivells importants entre les autoritats britàniques i les seves sòcies nord-americanes. Això és inacceptable”, han dit les fonts britàniques.

En la mateixa línia s’ha expressat un portaveu policial: “Valorem molt la important relació de confiança sobre Intel·ligència que tenim amb els nostres socis arreu del món i, quan aquesta confiança es viola, soscava la relació i les investigacions.”

El malestar del Regne Unit s’ha fet públic per boca de l’alcalde de Manchester, Andy Burnham, que ha explicat que, mentre les forces de seguretat britàniques han mantingut “una perspectiva cauta” per no “comprometre” les perquisicions, la informació ha sortit des dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona