Política

municipal

balanç

Llagostera arriba a l’equador del mandat amb el repte del pla de barris

El govern manté com a prioritat l’atenció social, sense oblidar l’execució de diversos projectes urbanístics

Llagostera assoleix l’equador del mandat 2015-2019 sense estridències i amb la dinàmica d’un govern (CiU), encapçalat per Fermí Santamaria, que acumula l’experiència de dues legislatures anteriors i que pot governar amb la tranquil·litat de la majoria absoluta. La gestió del pla de barris continua centrant bona part de l’acció de govern, ja que inclou diversos projectes urbanístics subvencionats en un 75%, que es culminaran abans de finalitzar la legislatura, segons calcula l’alcalde. Són projectes de reurbanització dels carrers Joan Maragall, 11 de Setembre, Sant Feliu, Lacustària, Marina i Baixada de la Costa, que experimentaran un “canvi substancial” un cop executades les obres, ja que substituiran xarxes de servei obsoletes i permetran, entre altres coses, disposar de voreres accessibles. En l’aspecte econòmic, el deute pendent de la Generalitat s’ha anat reduint durant aquest últim any, tot i que el consistori ha hagut d’assumir indemnitzacions per unes expropiacions d’acord amb la normativa actual. Pel que fa a projectes finalitzats durant aquest període, destaca la reforma de la carretera de Llagostera i, pel que fa als projectes iniciats, hi ha la reurbanització de La Canyera. En altres àmbits, Llagostera també ha engegat dos processos de participació ciutadana, ha ampliat l’oferta formativa per a desocupats, ha dut a terme accions de recuperació de la memòria històrica i ha atorgat beques esportives i a les llars d’infants per a famílies amb pocs recursos. De fet, Santamaria destaca l’aposta del consistori per les prioritats socials i, en aquest sentit, es mostra preocupat per l’ocupació d’habitatges. El comerç i el turisme com a sectors a potenciar continuen en el pla d’acció d’un govern que molt sovint aprova les mocions presentades pels dos grups que hi ha a l’oposició, tot i que ERC critica que part d’aquestes propostes es queden “en un calaix”.

Consistent

Fermí Santamaria està a punt de començar el tercer any del seu tercer mandat com a alcalde de Llagostera, amb la consistència i la tranquil·litat que li dona la majoria absoluta. La gestió del pla de barris serà una peça cabdal en aquesta segona meitat de mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut