Política

SERGI RODRÍGUEZ “TETI”

CONDEMNAT A PRESÓ PER UN CALBOT A UN REGIDOR DEL PP A BERGA

“Si jo entro a la presó, mig poble hi hauria de ser”

“Ningú compleix condemna en un cas com el meu: no tinc antecedents, tinc una feina fixa i un arrelament familiar”

“Mai demanaré perdó per una cosa que no vaig fer”

Poques hores després que la fiscalia reiterés que ha d’entrar a la presó tot i complir els requisits per anul·lar la condemna, Teti concedeix una entrevista a aquest diari, acompanyat per un representant del seu grup de suport. Defensen que el cas no només afecta el condemnat, sinó que afecta tot un país.

La fiscalia ha reiterat aquesta setmana que ha d’entrar a presó perquè, entre altres coses, no mostra penediment. Per què no demana perdó?
Al judici mai m’han demanat si me’n penedia o no, així que tampoc ho poden saber. Però en tot cas, mai demanaré perdó per una cosa que no vaig fer. El vaig increpar, sí, però no considero que això sigui cap agressió. La fiscalia diu que “no hi ha reparació del dany possible”, però és que no hi ha dany a reparar.
El cas és que l’exregidor del PP López Noguera ha dit en diverses ocasions que si vostè demana perdó retirarà la denúncia.
Sí, però això és fals. Perquè mentre ell deia això en els mitjans de comunicació, estava redactant un escrit on demanava cinc anys de presó per atemptat a l’autoritat. I si la fiscalia volia el meu perdó, me’l podia haver demanat.
Hauria demanat perdó?
No. Però el fet que no m’ho hagin demanat demostra que no és el que volen sentir. Ells busquen un escarni i un càstig per a mi i per al meu entorn.
L’estratègia ha canviat arran del que ha dit la fiscal ara?
No, en absolut. L’estratègia segueix sent la mateixa que fins ara. No hi ha cap motiu per anul·lar la suspensió i seguirem defensant-ho fins que els jutges dictin sentència.
Això segurament serà d’aquí a un mes, quan coneixerem el desenllaç d’aquests cinc anys de cas. Té esperances de salvar-se de la presó?
Jo considero que no m’han de tancar per increpar una persona. Si fos així, mig poble hi hauria de ser. És desmesurat i estrany. Ningú entra a la presó en un cas com el meu: sense antecedents, amb feina fixa i un arrelament familiar. No necessito passar per la presó per reinserir-me en la societat.
Què significaria que els jutges decretessin que ha d’entrar a la presó?
Per part de la fiscalia i l’Estat espanyol, seria un càstig exemplar cap a l’esquerra independentista. Per a la gent del meu voltant, suposo que més patiment, com el que han passat durant aquest temps.
I si li donen la raó a vostè i la condemna segueix anul·lada?
D’entrada, s’acabaria el cas. No seria justícia, perquè m’han fet estar cinc anys pendent d’entrar a presó. Per mi, sobretot significaria tranquil·litat.
Què és el que més l’ha sorprès d’aquests cinc anys de cas?
En la part negativa, l’obsessió del PP, de López Noguera i de la fiscalia per demanar penes tan desmesurades. En la positiva, la resposta de la gent del meu voltant, sobretot del Berguedà, però també de la resta dels Països Catalans. Entre tots m’han fet sentir que no estic sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona