Política

municipal

El front marítim del nucli antic de l’Escala adquireix molt de protagonisme

El to de la crítica augmenta a mesura que avança el mandat i les obres s’han convertit en martell del govern i font de polèmica entre els opositors

La majoria absoluta assolida pel grup socialista a través del pacte, uns mesos després de guanyar les eleccions, amb el regidor d’ICV, Àngel Rodríguez (poc després passava a no adscrit), semblava anunciar un mandat plàcid al grup socialista encapçalat per Víctor Puga. L’oposició va nedar sense cohesió en el primer any de mandat, cada grup lluitant per trobar el seu espai. Ara fa un any, uns i altres, deien que ja havien vist de quin peu calçava el govern i que estaven disposats a ajustar la seva manera de fer oposició a la idiosincràsia del govern: Ball-llosera, del PP, havia assumit un paper poc crític; ERC, amb Ballesta, havia conclòs després dels primers dotze mesos que hi havia improvisació al govern, i CiU, el principal grup de l’oposició, havia arrencat amb una portaveu, Mariona Solés i, poc després, ja en tenia un altre, Robert Bosch. El líder ha anat trobant el seu espai (al partit i al ple) en aquest últim any. A mig mandat, la seva capacitat per fiscalitzar amb duresa el govern s’ha consolidat. Junt amb ERC, amb un to prou diferent, CiU ha fet créixer la crítica a la reforma del front marítim fins a convertir-la en polèmica. Al final de la primera fase ja va ser-ho pel creixement del cost a causa del canvi en el projecte de contenidors. En la segona, a punt d’acabar, l’acabament del tram del Port d’en Perris ha creat irritació. A tots nivells, fins i tot entre ERC i CiU, quan, aquests darrers han deixat fa uns dies fora de la convocatòria de ple extraordinari els republicans. El front marítim, no hi ha dubte, genera passions a l’Escala.

El govern

El PSC, amb Víctor Puga, mana amb la majoria absoluta que li concedeix el regidor no adscrit Rodríguez. Puga ja havia tingut protagonisme al final de l’anterior mandat amb el seu valedor Estanis Puig, al capdavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona