Política

municipal

urbanisme

Cap a un ple extraordinari a Blanes per aprovar el POUM

El desacord amb l’oposició aboca la legalització dels càmpings a una sessió a principi de juny

L’equip de govern el podria convocar només tres dies abans

L’equip de govern de Blanes (PSC, CiU i ERC) preveu convocar un ple extraordinari a principi de juny si no arriba a cap acord amb els grups de l’oposició en la legalització dels càmpings. Aquest és la principal font de conflicte per aprovar el planejament d’ordenació urbanística municipal (POUM), que no va ser discutit en el ple del 27 d’abril, molt tens.

La legalització dels càmpings té garantits nou vots –4 del PSC, 4 de CiU i 1 del PP–. Atesa la diferència de criteris i la falta de trobades formals, l’equip de govern estudia convocar d’urgència una sessió extraordinària amb tan sols tres dies d’antelació. Passaria pel ple el punt ajornat fa un mes i que es va decidir excloure de l’ordre del dia del ple ordinari d’ahir al vespre per intentar buscar algun acord.

L’aplicació de les multes a dos dels càmpings que han fet ampliacions il·legals enfronta l’oposició –ICV-EUiA, la CUP, Batega i Ciutadans–. Aquests grups volen que el Bellaterra, castigat amb 1,5 milions d’euros, i el Blanc d’Eivissa, que n’hauria de pagar 1,3, ho acceptin.

Per l’equip de govern, és bàsic, en canvi, aprovar el nou POUM quan encara s’està discutint en el jutjat si els establiments han de pagar. Prioritzen els llocs de treball i les places turístiques, va repetir la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, en el ple d’ahir.

LA XIFRA

11
vots
són necessaris en el ple de Blanes perquè s’aprovin els punts, incloent-hi el del POUM, que ara sols en té 9

La “voluntarietat” de pagar

En el ple d’ahir, en què no hi va poder ser Marian Anguita (ICV-EUiA) per raons de salut, de la legalització dels càmpings i l’aprovació del POUM se’n va parlar en els precs i preguntes. L’alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), va dir que manté negociacions amb els empresaris del sector i els representants dels empleats, entre d’altres. Va explicar que, segons un informe dels serveis tècnics, la sanció està subjecta a la “voluntarietat d’acceptar la sanció [pagar]”.

Víctor Catalan (ICV-EUiA) va lamentar que els amos dels càmpings sancionats expressin la voluntat de no pagar. Catalan va reivindicar que s’apliqui un conveni del 2008 en què els establiments cedien 20.000 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia