Valoracions en la línia de cada partit

Cap sorpresa en les valoracions dels partits sobre la consulta popular d'ahir. Totes en la línia de cada un en aquests darrers dies. Josep-Enric Millo, president del Partit Popular a les comarques gironines, en va fer uns declaracions àcides que contrasten especialment amb el suport més entusiasta de Josep Carrapiço, president regional d'Esquerra.

Joaquim Nadal, primer secretari del PSC, i Jaume Torramadé, copresident de CiU i president intercomarcal d'Unió, van ressaltar la voluntat de tots els que no van decidir per no anar a votar. Tanmateix, Torramadé destaca el fet que molta gent ha expressat una realitat. Igualment, ho ha fet Eudald Casadesús, copresident de CiU i president de CDC a les comarques gironines. Casadesús alerta que avui el preocupa la crisi. Lluís Postigo, d'ICV-EUiA, defensa la liberalització dels referèndums.

Joaquim Nadal
Primer secretari del PSC
«La combinació d'un gran entusiasme i participació justeta obliguen a reflexionar sobre el sentit d'una votació aclaparadorament favorable al sobiranisme i també sobre el sentit de tots els que no s'han sentit empesos a participar en una votació d'aquestes característiques»
Eudald Casadesús
President de CDC
«Vull destacar la capacitat d'organització dels ciutadans. El dret a decidir s'ha posat a sobre la taula amb menys timidesa del que alguns pensaven. És un tema que haurem de tenir en compte a partir d'ara. Per CiU, la prioritat continua sent aixecar el país i superar la crisi»
Jaume Torramadé
President d'UDC
«Hem observat el desig de molta gent de poder dir què pensa. Però sent una consulta que no es tradueix oficialment en res, falta conèixer la voluntat de molta altra gent. També ens ha permès conèixer la realitat i, a partir d'aquí, es pot treballar pel país»
Josep Carrapiço
President d'ERC
«Ha estat un pas més cap a la independència de Catalunya. Milers de ciutadans van manifestar-se per primer cop sobre el futur del país. Tenim clar que el 13-D és un primer pas i les consultes no són una finalitat, sinó un primer pas abans d'arribar al referèndum nacional»
Lluís Postigo
Portaveu d'ICV-EUiA
«Valorem la normalitat de la jornada. L'exercici democràtic d'una consulta popular hauria de ser el normal i s'hauria de poder fer cada setmana per qualsevol tema important per a un municipi o per al país. Això és més important que la valoració política dels resultats»
Josep Enric Millo
President del PP
«Hi ha enquestes de carrer o telefòniques que donen la vocació independentista més alta que aquesta consulta. El problema no és Espanya, sinó és el govern que tenim. Els catalans prefereixen un bon govern abans que una Catalunya independent»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona