Política

Política

Arrimadas s’imposa a les primàries de Ciutadans

La president del partit a Catalunya serà la cap de llista a les properes eleccions al Parlament després en obtenir el suport majoritari del militants (792)

Daniel Granados és el segon candidat més votat (15), seguit de Sergio Querol (14) i Jordi González (4)

La presidenta de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, s’ha imposat per una aclaparadora majoria a les primàries de la formació per triar el nom que encapçalarà la llista electoral de les properes eleccions al Parlament, segons ha informat el partit .

Arrimadas, que ja va liderar la candidatura el 2015, ha recollit 792 dels 825 vots que s’han registrat a les primàries. El segon aspirant més votat ha estat Daniel Granados, que n’ha obtingut 14. Sergio Querol el segueix de prop amb 14 i Jordi González és el quart amb 4. La participació en el procés ha sigut d’un 35,18%, segons ha informat el partit.

En declaracions des de Sitges, on ha participat a la XXXIII Reunió del Cercle d’Economia, la diputada de C’s ha agraït el suport rebut a les primàries i assegurat que estan “preparats” per quan hi hagi eleccions a Catalunya.

La guanyadora de les primàries de C’s va néixer el 3 de juliol de 1981 a Jerez de la Frontera i actualment resideix a Barcelona. És llicenciada en Dret i Administració i direcció d’empreses per la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla). Abans d’entrar en política exercia de consultora del sector públic. Es va afiliar a C’s el 10 de febrer del 2011 (el partit es va fundar el 2005) i va ser portaveu de les joventuts del partit. És diputada des de les eleccions al Parlament del 2012. Al gener de 2016 la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la va nomenar formalment cap de l’oposició. També es secretària de formació de l’Executiva Nacional de C’s i portaveu nacional del partit.

Podem, “crossa” de l’independentisme

La ja presidenciable de C’s ha acusat aquest dissabte Podem de ser la “crossa” i el “millor aliat” de l’independentisme.

Segons ella, “quan Puigdemont i Junqueras no poden avançar, sempre està Podem per donar-li el suport que necessita”. “Sempre està al costat dels independentistes”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona