Política

JOSEP MARIA COROMINAS

ALCALDE D’OLOT (PDDCAT)

“Inauguraré el Firal i em sentiré orgullós d’allò fet”

A meitat del seu últim mandat com a alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas fa un repàs de la feina feta, molta de la qual va començar sis anys enrere, quan va accedir a l’alcaldia per primera vegada, com el Firal o el geriàtric Sant Jaume

A part de repassar els grans temes de ciutat, diu que acabarà el mandat i que està obert a continuar en política

Es queda fins al final.
Tot i els rumors dels últims dies respecte a si deixa abans d’hora l’alcaldia per foguejar el seu successor, Corominas ho nega. Diu que ell sempre compleix els compromisos. No es deixa entendre gaire quan se li demana si continuarà vinculat a la política o no. Afirma que està a disposició del partit. “La meva gran il·lusió és Olot, però també la sanitat, i crec que puc aportar moltes coses al partit relacionades amb aquest tema. No em treu la son, però, tornar als quiròfans, amb els amics”, sentencia. De fet, sap que els propers mesos seran clau per al futur del país i les institucions i tot hi queda supeditat.
El pacte amb el PSC només tracta de projectes d’Olot i detalla dinàmiques de treball

Des que Josep Corominas és a l’Ajuntament, tant a l’oposició com al govern, ha passat comptes cada dos anys davant dels ciutadans que se l’han volgut escoltar. Ara ho fa fet per última vegada, perquè no repetirà, coincidint amb la meitat del mandat, que analitza en aquesta entrevista.

Quin balanç fa?
És positiu. Tenim un equip de govern cohesionat, i hi ha un projecte clar de ciutat en què es consoliden moltes activitats impulsades en el mandat anterior.
Què en destaca, de tot plegat?
L’atenció a les persones que ho necessiten, per sobre de tot, i el fet que hem avançat en els grans projectes: hem acabat els camps de futbol del Morrot, estem a les últimes fases de la tramitació del nou Firal, inaugurarem la primera planta de la residència de l’hospital Sant Jaume transformat en centre residencial, i estem treballant en l’espai Cràter i el museu dels volcans, per al qual ja tenim ajuts.
Quina valoració fa del pacte amb el PSC?
És un pacte que només tracta de projectes d’Olot i detalla dinàmiques de treball. No tenim cap mena de problema per entendre’ns, tot i que en qüestions nacionals hi ha diferències.
I amb Demòcrates?
No tenim cap incidència. Són uns regidors més de l’equip de govern i treballem en bona sintonia.
El nucli antic és on van més coixos?
Intervenir en aquest espai no estava específicament en el nostre programa, malgrat que és una zona on cal fer una bona actuació. Vam fer la plaça Mercat, ara fem el Firal i després caldrà anar cap al Carme amb una transformació que ajudaria molt a dinamitzar tot el nucli antic. Coses que han passat, sobretot a nivell de conservació d’edificis, ens han fet pensar que hem de dedicar-hi un esforç immediat. Replicarem el model del pla d’intervenció integral de Sant Miquel al nucli antic.
Ja el 2011 volien arreglar el nucli antic duent-hi activitat. Continuen pensant el mateix?
Sí. Tenim clar que hi ha una part que és urbanisme, però també de promoció econòmica, serveis municipals que s’hi poden ubicar… Moltes coses no depenen només de l’Ajuntament.
Com pensen encarar el tema de la nova escola d’art?
El projecte de Can Sacrest sembla que està molt adormit. Tenim un pacte amb Ensenyament per compartir coses. Per això hem fet una diagnosi, clarament especificada en partides, i anirem compartint pressupostos. Cal tenir en compte que hi ha possibilitats d’ampliació de l’edifici històric, ja que l’escola ara només treballa als matins.
No hi ha cap partida en el pressupost de la Generalitat per a la variant. S’ha sentit sol?
És una obra que no es pot posar al pressupost. La solució és buscar un finançament alternatiu. Ho estudien i hi ha possibilitats perquè això sigui així. Es tracta de solucions difícils, amb molts condicionants.A l’expectativa del referèndum, però, és difícil fixar un calendari. La Generalitat hi està implicada i només falten els diners. Hi treballo, parlo de la variant a tots els membres del govern.
I quines són aquestes solucions?
Un pagament diferit a través d’una empresa. Falta la resposta de l’Estat, i ja hi ha diverses empreses que volen participar al concurs.
Serà alcalde fins a final de mandat?
M’agrada complir amb el que dic. Amb vuit anys tens molts condicionants per les decisions que prens, i algú pot aportar una nova empenta. Inauguraré el Firal i em sentiré orgullós d’allò fet.
Creu que els poden passar factura, en unes futures eleccions, els casos de corrupció?
Una certa factura ens passarà, perquè algunes persones no han fet bé les coses. Hem de demostrar que som gent en qui es pot confiar.
Viu intranquil el càrrec, en aquest sentit?
Un alcalde viu intranquil durant tot el dia, però té motius, també, de molta satisfacció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia