Política

operació diàleg

Albiol: “Ningú farà un referèndum”

El líder del PP Català, Xavier García Albiol, ha titllat avui de “piròman de la política” el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’ha avisat que més enllà que a la reunió d’avui “surti una data i una pregunta” per al referèndum, el Govern central no permetrà que “ningú” ho porti a terme. En declaracions a TVE, Albiol s’ha referit a la reunió que avui ha convocat el president català a la Generalitat amb tots els partits favorables al referèndum, si bé els Comuns han descartat assistir i només Podem s’ha desmarcat d’ells i acudirà. “Puigdemont es pot reunir amb qui consideri oportú, la pena és que només es reuneix amb els radicals d’ERC i la CUP i no decideix reunir-se amb la resta de partits i la societat civil.” Albiol ha dit sobre la trobada que “no serveix absolutament per a res, però té molt d’amenaça”.

Segons el seu parer, “és evident que Puigdemont i Junqueras s’han convertit en uns piròmans de la política catalana i espanyola”. “Però el Govern i les institucions de l’Estat de Dret estan pendents i tenim la garantia i seguretat que, més enllà que surti a la reunió d’avui una data i una pregunta, ningú celebrarà un referèndum mentre governi el PP”.

“Seré sincer -ha afegit- Podríem veure una data i una pregunta? Sí. Hi haurà un referèndum amb aquesta data i pregunta? No. Rotundament no. Es pot tenir l’absoluta tranquil·litat que a Catalunya ningú celebrarà un referèndum”.

Albiol ha volgut deixar clar així que l’Estat “té una sèrie de mecanismes que garanteixen que comportaments deslleials i absolutament trencadors no tinguin efecte”. “L’Estat de Dret no té una reacció immediata, però acaba posant cadascú al seu lloc”, ha apuntat, encara que s’ha mostrat “convençut” que “no s’arribarà a aquesta situació”. Per a Albiol, el “xoc de trens no es produirà perquè el Govern no està a la mateixa via que una Generalitat que va per la muntanya i acabarà estimbant-se per la muntanya”, ha dit, apuntant que els instruments que utilitzi l’Estat seran “proporcionals” a les actuacions de l’independentisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia