Política

operació diàleg

Catalá diu que sense diàleg hi ha altres “instruments” per evitar el referèndum

el ministre de Justícia ha dit que confia que “per la via del diàleg trobem una solució però si no és així l’Estat de Dret té instruments per garantir el compliment de la Llei”

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha mostrat convençut aquest dilluns a Ceuta que el “diàleg” al Congrés dels Diputats és la via per “trobar solucions als problemes d’Espanya”, entre ells el desafiament independentista català, i no ha descartat l’aplicació de les mesures excepcionals que preveu la Constitució per “obligar una autonomia a complir les seves “obligacions”.

“Confio que dialogant trobem una solució, però si no és així l’Estat de Dret té instruments per garantir el compliment de la Llei en tota Espanya”, ha assenyalat.

En declaracions als periodistes a Ceuta, el ministre ha remarcat que “és impossible un referèndum en el qual una part dels espanyols decideixi el que ha de ser Espanya” i ha incidit que “ningú pot estar al marge de la Llei que reflecteix la voluntat de tots els espanyols para durant els últims 40 anys viure en un Estat del Benestar i de Dret com mai abans havíem conegut que és el nostre major èxit”.

“Qualsevol plantejament que s’allunyi de les lleres democràtiques està abocat al fracàs i aquest procediment”, ha apuntat sobre els plans esbossats pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “no anirà enlloc”.

Segons Catalá, el Govern de Rajoy, recolzat per “la voluntat de la majoria dels catalans i la majoria dels espanyols”, està “disposat al diàleg amb les institucions, que tenen la seva font de legitimitat en la Constitució, i amb la societat civil per trobar solucions als problemes que té avui Espanya”, des del “creixement econòmic, la creació d’ocupació i l’ajuda als qui segueixen tenint dificultats” fins “als polítics”.

“Hem ofert al president Puigmdemont que acudeixi allí on estan representats tots els partits polítics, al Congrés dels Diputats, per que aquest”, ha precisat, “no és un debat entre ell i Rajoy ni entre la Generalitat i el Govern d’Espanya o entre partits, és un debat que hem de tenir tots els espanyols”.

Interpel·lat per la possibilitat de recórrer al article 155 de la Carta Magna, que preveu l’adopció de “les mesures necessàries” per “obligar qualsevol comunitat autònoma “al compliment forçós” de les seves “obligacions” o per a “la protecció de l’interès general d’Espanya”, el ministre ha dit que confia que “per la via del diàleg trobem una solució però si no és així l’Estat de Dret té instruments per garantir el compliment de la Llei”.

Catalá ha visitat Ceuta per inaugurar les VIII Jornades Jurídiques de la ciutat autònoma i, com a “ambaixador del Govern d’Espanya”, recollir les “inquietuds” de la societat de Ceuta amb la finalitat de “traslladar-les” al Consell de Ministres, en el qual entre altres coses s’ha compromès a plantejar la reivindicació dels agents socials d’articular mesures per donar major fluïdesa al trànsit per la frontera del Tarajal, col·lapsada gairebé diàriament amb esperes de fins a tres i quatre hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX