Política

PROCÉS SOBIRANISTA

Munté: “No som nosaltres el que ens hem tancat al diàleg”

La portaveu del govern explica que la cimera d’aquesta tarda ha permès “intercanviar opinions” entre els partidaris a celebrar la consulta abans que es convoqui el referèndum

La data i la pregunta es coneixeran en els propers “dies o setmanes”

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha explicat que la cimera convocada per aquest dilluns pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha servir per “intercanviar opinions” entre les formacions partidàries de la consulta després de la negativa a negociar per part del govern espanyol.

“Abans de convocar el referèndum volíem mantenir aquesta reunió amb els partits que defensen la consulta en qualsevol de les seves vies”, ha afegit Munté, que ha deixat clar que durant la cimera “no” s’ha tractat la qüestió de la data i la pregunta. “Avui hem volgut contrastar opinions. En els propers dies o setmanes ja ho concretarem”, ha sentenciat.

Per la portaveu del govern català, d’ara en endavant el més important es centrar tots els esforços a “mantenir la transversalitat” entre els pro consulta per dotar de múscul el procés davant el govern espanyol. “Les formacions que ens hem reunit avui representen la majoria absoluta del Parlament”, ha il·lustrat Munté, que ha demanat “respecte” al govern espanyol per aquesta representativitat.

Finalment, Munté no ha donat per “enterrat” el Pacte Nacional pel Referèndum, però sí que ha deixat clar que és Madrid el que porta cinc anys sense donar ni una resposta. “No som nosaltres els que ens hem tancat al diàleg”. “Ens conviden a negociar el referèndum al Congrés, però al mateix temps ja ens diuen que és innegociable. És la millor definició d’una via morta”, ha sentenciat la consellera de la Presidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia