Política

procés sobiranista

Puigdemont i Junqueras anunciaran la data i la pregunta de referèndum divendres al matí

El president i el vicepresident estaran acompanyats per diputats de JxSí i la CUP, i pels consellers en un acte al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, anunciaran la data i la pregunta escollides per al referèndum el proper divendres al matí, poc abans del consell de ministres, des del Palau de la Generalitat.

El govern català ha escollit aquest dia per fer pública la decisió després d’haver parlat amb diversos sectors del món sobiranista i polític. L’acte serà conjunt entre el president i el vicepresident, i es faran acompanyar pels consellers del seu executiu i pels diputats dels grups parlamentaris de JxSí i la CUP.

El Govern va assumir en el seu full de ruta celebrar el referèndum durant la segona quinzena del proper mes de setembre. Però algunes festivitats i l’encaix del calendari apunten que el diumenge 1 d’octubre podria acabar sent la data escollida. Tot i això, també s’ha especulat amb altres dies que van des del 10 de setembre fins al 8 d’octubre, per ser tot dates que s’acceptarien dins el compromís adquirit i pactat amb JxSí i la CUP.

Pel que fa a la pregunta, el dubte està en si finalment preguntarà si es vol que Catalunya sigui “una república” independent o un “estat” independent. Tant ERC com la CUP s’inclinen més per el concepte republicà, però algunes veus del PDeCAT preferirien el mot “estat” per considerar-lo més inclusiu i menys ideològic.

L’altre gran dubte que envolta el referèndum és el grau d’implicació que tindrà l’espai polític dels comuns. L’acte de l’anunci de la data i la pregunta podria ser una primera mostra, en poder comprovar si CSQP, Podem o Catalunya en Comú són convidats i accepten assistir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona