Política

Mercader posa fi a 14 anys a l’alcaldia de Susqueda

Ha cedit el càrrec a la tinenta d’alcalde, Eva Viñolas, i continua com a edil

La primera batllessa de la història del poble diu que vetllaran per l’interès general

L’alcalde i la tinenta d’alcalde de Susqueda s’han intercanviat els papers; així, Eva Viñolas (ERC) és la nova batllessa del poble més petit de la Selva (95 habitants). Viñolas relleva Joan Mercader, que posa fi a una etapa de 14 anys.

Eva Viñolas, que és mestra, és la primera tinenta d’alcalde de Susqueda des del 2007. Diu que s’agafa la nova etapa amb moltes ganes. “Som un micropoble en habitants, però un macropoble en extensió. Això és difícil de gestionar, però treballarem per tothom, encara que algú pugui estar en desacord.” Viñolas és la primera alcaldessa des del 1978. Abans ho havien estat l’esmentat Mercader, Jesús Jordà (1995-2003) i Josep Mercader, el pare de l’alcalde sortint.

Mercader, que segueix com a edil, i Viñolas van escenificar el relleu en el ple de divendres. A l’hora de fer balanç, destaca l’asfaltatge de camins i carreteres, el fet que hi hagi internet al poble, haver dut la llum a Sant Martí i l’aigua als tres nuclis (Sant Martí, el Far i el Coll).

LA FRASE

Hem fet moltes coses pel poble [durant aquests anys], tot i els pals d’alguns veïns i de l’oposició
Joan Mercader
ALCALDE SORTINT de susqueda

Viñolas i els afers judicials

Durant els últims mesos, l’Ajuntament de Susqueda ha estat notícia per les investigacions de la fiscalia sobre responsables municipals i empleats externs del consistori. Arran de les denúncies de l’exregidor Oriol Ortín, la fiscalia investiga setze persones vinculades a l’administració local. A Mercader se l’acusa, entre altres coses, d’un delicte contra l’administració pública per prevaricació, contra l’ordenació del territori i tràfic d’influències.

La nova alcaldessa, Eva Viñolas, lamenta que l’exregidor Ortín “confongués fer oposició amb anar al jutjat”. Explica que no té intenció de donar-li més protagonisme i li retreu la seva escassa aportació al bé del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia