Política

Puigdemont convocarà la Junta de Seguretat com a molt tard la primera setmana de juliol

El Govern lamenta les “excuses” del govern espanyol per no celebrar-la i assegura que l’ordre del dia està “pràcticament pactat”

Iceta rebutja les “falses dreceres unilaterals”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocarà la Junta de Seguretat com a molt tard la primera setmana de juliol davant la negativa reiterada del govern espanyol.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència i portaveu el Govern, Neus Munté, ha assegurat que el president de la Generalitat té la potestat de convocar-la. “L’ordre del dia està pràcticament pactat des de fa molts mesos, hi ha hagut diferents oferiments de dates i en tot moment en hem trobat amb excuses”, ha lamentat Munté per justificar que el Govern hagi decidit en la reunió d’aquest dimarts tirar pel dret i convocar-la de manera unilateral. Munté també ha contraposat l’actitud del govern de Rajoy amb aquest tema amb la “rapidesa” amb què s’ha celebrat la Junta de Seguretat del País Basc.

Munté ha defensat que la seguretat d’un país “no pot estar subjecte a pròrrogues ni demores de cap tipus” i ha lamentat les “excuses” que ha anat donant el govern espanyol en els últims temps per no convocar-la. “Primer era perquè el govern estava en funcions i després perquè hi havia una pròrroga pressupostària”, ha explicat la consellera.

De fet, aquest dimarts el conseller de l’Interior, Jordi Jané, s’ha reunit amb els grups parlamentaris per analitzar la situació i, en el marc del Consell Executiu, el Govern ha decidit posar data a la reunió encara que no hi hagi acord amb el govern espanyol per convocar-la.

Segons Munté, el Ministeri de l’Interior ha esgrimit “serrells tècnics” per no celebrar-la però la consellera ha assegurat que al Govern no li consten i s’ha preguntat per quin motiu el Ministeri de l’Interior manté la negativa a celebrar-la.

“Fent ús d’aquesta capacitat del president de la Generalitat de convocar-la i convençuts que pel ministre de l’Interior aquest objectiu de la seguretat també és primordial, hem pres la decisió de convocar la Junta de Seguretat sense cap més demora”, ha conclòs Munté.

El PSC reclama treballar “des del rigor i la serenitat”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat la seva postura a favor que es reuneixi la Junta de Seguretat de Catalunya però ha rebutjat “falses dreceres unilaterals”. A través d’una piulada a les xarxes socials, Iceta ha apostat perquè el Govern pugui crear noves places de Mossos i perquè es reuneixi la junta però ha reclamat treballar “des del rigor i la serenitat” i ha rebutjat treballar des de la unilateralitat. Iceta ha contestat així a l’anunci per part del Govern que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocarà la reunió de la Junta de Seguretat coma molt tard la primera setmana de juliol davant la negativa reiterada del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.