Política

entrevista a lluís salvadó

secretari d’hisenda de la generalitat

"La llei del codi tributari es pot aprovar en el marc autonòmic i és compatible amb la independència"

  • VÍDEO: entrevista Lluís Salvadó. jcodol

"Estava previst que algun grup portés la llei del Codi Tributari al Consell de Garanties Estatutàries", ha explicat aquest dimarts el Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, a L’illa de Robinson. Ho ha dit en resposta a la voluntat de Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot de portar al Consell de Garanties Estatutàries la llei que la setmana passada va superar la comissió parlamentària i que s’havia d’aprovar a finals de juny. "Som plenament conscients que partits com Ciutadans o el PP no perden cap oportunitat de posar algun pal a la roda", ha dit Salvadó, "altres formacions és més sorprenent", ha afegit en referència a Catalunya Sí que es Pot. Salvadó ha explicat que aquesta llei "posa les bases d’un nou model legislatiu molt més ordenat, més propi d’un marc europeu en el qual ens hem de desenvolupar de cara al futur", i ha detallat pel que fa als endarreriments que ocasionarà el requeriment al CGE, que "es pot aprovar perfectament en el marc competencial autonòmic però que és perfectament compatible amb un marc de plenes competències."

Salvadó ha estat a L’illa de Robinson en una entrevista en què també han participat els periodistes Ferran Casas i Roger Tugas, de Nació Digital, autors del llibre "I tot això com es paga?, Cent claus per entendre la Hisenda Catalana , que es presenta justament aquest dimarts .

Sobre l’eventual moment, posterior a l’1-O, en què l’Agència Tributària Catalana convisqui amb l’espanyola, el secretari d’Hisenda ha assegurat que els problemes els hauran de resoldre els estats; "la nostra voluntat és interpel·lar els problemes, seure, intentar solucionar-los des del diàleg entre les dues administracions, perquè la pitjor solució és que al final el ciutadà hagi de resoldre quin és el futur del desenvolupament del procés. "

Impost de begudes ensucrades

Sobre l’impost de begudes ensucrades, Salvadó ha celebrat que el ministre Montoro no tingui intenció de portar-lo al Constitucional "ens tranquil·litza que hi hagi un mínim de respecte institucional", ha dit, perquè "més enllà d’aquelles empreses amb uns interessos determinats, el conjunt d’institucions internacionals de Salut Pública estan recomanant que es portin iniciatives de caràcter fiscal en aquesta línia". L’1 de juliol es farà la primera autoliquidació i el secretari d’Hisenda considera que altres comunitats autònomes seguiran l’exemple de Catalunya .

L’entrevista a Lluís Salvadó s’emetrà a les 21.15 h a El Punt Avui TV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona