Política

Política

Puigdemont a Perpinyà per assumir la Presidència de l’Euroregió

En la seva visita a la capital nord-catalana també mantindrà reunions amb batlles de la Catalunya Nord i assistirà a la inauguració del Museu d’Art Jacint Rigau

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, viatjarà aquest divendres a Perpinyà, capital de la Catalunya Nord, per formalitzar el traspàs a Catalunya de la Presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, fins ara a càrrec de la regió Occitanie -que inclou les comarques catalanes sota administració francesa- per als propers 18 mesos.

Segons ha informat el Govern en un comunicat, el president català participarà en l’assemblea extraordinària de l’Euroregió, un ens de cooperació transfronterera entre Catalunya, Occitanie i Balears, i en la seva visita també mantindrà reunions amb batlles nord-catalans i assistirà a la inauguració del Museu d’Art Jacint Rigau.

El nom complet d’aquest ens és Agrupació Europea de Cooperació Territorial Pirineus Mediterrània, i en la seva assemblea també participaran la presidenta del Consell Regional d’Occitanie, Carole Delga; la de Balears, Francina Armengol, i el conseller d’Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva.

L’acte de traspàs se celebrarà el divendres a les 15.30 hores i els tres presidents també visitaran les obres de la futura nova seu de l’Euroregió a Perpinyà

Reunió amb alcaldes de la Catalunya Nord

Abans de l’assemblea, la jornada de Puigdemont a França començarà a la Casa de la Generalitat de Perpinyà, on es reunirà amb membres del consell d’administració i els presidents de l’Associació d’Alcaldes Adjunts dels Pirineus Orientals (Amf66), trobada en el qual també participaran batlles de municipis amb els quals la Casa de la Generalitat de Perpinyà té signats acords de cooperació cultural i lingüística.

Després acudirà a la inauguració del Museu d’Art Jacint Rigau, pintor nascut el 1659 en Perpinyà, que té en la seva col·lecció obres d’art del mateix pintor, del gòtic català, del barroc, i d’artistes del segle XX com Pablo Picasso, Arístides Maillol, Raoul Dufy i Antoni Clavé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona