Política

Primera dimissió pel foc a la torre Grenfell de Londres

La renúncia del delegat municipal a Kensington arriba després de la disculpa de May pel tracte a les víctimes

Els afectats pel foc s’allotgen en pisos de luxe i no se’ls revisarà la situació migratòria

Primera víctima política del foc a la torre Grenfell de Londres, que va provocar la mort d’almenys 79 persones el 14 de juny. El responsable executiu del consell municipal del barri de Chelsea i Kensington, Nicholas Holgate, va presentar la dimissió ahir a causa de la gestió de l’incendi. Holgate cessa perquè així ho va demanar el ministre del govern local i comunitats, Sajid Javid, a Nicholas Paget-Brown, el líder del consell de Chelsea i Kensington, el barri on va tenir lloc l’incendi.

“Servir les famílies que estan tan afectades per la tragèdia dolorosa a la torre Grenfell continua sent la prioritat del consell”, va dir Holgate. “Malgrat el meu desig d’haver continuat, en circumstàncies molt exigents, assumint les responsabilitats executives, he decidit que és millor renunciar al meu càrrec, un cop s’ha nomenat un successor adequat”, va afegir-hi.

Holgate va posar l’accent en el fet que per tenir èxit en la gestió política a Londres cal tenir la “confiança i el suport” del govern central. L’incendi ha provocat moltes crítiques a les autoritats locals i al govern britànic per la gestió prèvia i posterior al sinistre i per l’atenció a les famílies afectades pel foc. La primera ministra britànica, Theresa May, va admetre aquesta setmana que l’atenció del govern amb les víctimes no va ser l’adequada i va demanar-los disculpes.

Compensacions

Els afectats per l’incendi seran reallotjats en un bloc d’habitatges de luxe de 68 apartaments d’un i dos dormitoris pròxim al lloc del sinistre, al cor de High Street Kensington, una de les zones més benestants de la capital. A més, les autoritats no en revisaran la situació migratòria. Així ho va fer saber May davant la possibilitat que alguns dels residents estrangers de la torre poguessin estar en situació irregular. La premier també va informar que cada adult que vivia a l’edifici està rebent 565 euros.

LA XIFRA

565
euros en efectiu estan rebent els damnificats per l’incendi a la torre Grenfell de Londres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia