Política

Tribunals

El jutge ordena llibertat sense fiança per als dos joves d’Arran que van cremar fotos del rei

Els van detenir ahir a Barcelona i Palma pels fets ocorreguts el 30 de desembre durant els actes de la Diada de Mallorca

El jutge de l’Audiència Nacional ha ordenat llibertat sense fiança i l’obligació de fixar el seu domicili als dos joves d’Arran acusats d’un delicte contra la Corona després que el passat 30 de desembre cremessin una foto del rei Felip VI durant un acte de la campanya ’Ni rei ni por’ a Palma, segons han informat aquest divendres fonts judicials. Els dos joves -un dels quals va ser detingut a Barcelona, on resideix, mentre que l’altre va ser arrestat a Palma- han declarat aquest matí davant el magistrat després que no compareguessin el passat 28 de març, quan van ser cridats per fer-ho a través de vídeo conferència.

L’acció reivindicativa es va dur a terme el passat 30 de desembre amb motiu de la campanya ’Ni rei ni por’ i es va iniciar el passat 11 de setembre, durant la Diada de Catalunya, cremant el retrat del monarca Felip VI. A continuació, es va repetir a les Illes balears i a València el passat 25 d’abril, Diada del País Valencià.

La policia espanyola va explicar, de la seva banda, que als dos joves els constava una reclamació judicial i que havien estat citats en diverses ocasions per l’Audiència Nacional. Davant la “desobediència reiterada” dels dos es va dictar una ordre Cerca i Presentació, en virtut de la qual van ser detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia