Política

Procés sobiranista

La CUP comença la seva campanya a favor del Sí

Els cupaires adverteixen que no volen “reinterpretacions” del resultat: “Qui pensi en negociar un nou marc d’entesa o una mobilització més erra i traeix”

La CUP ha donat aquest dijous el vespre el tret de sortida a la seva campanya a favor del ’sí’ al referèndum. En un acte a plaça Orfila de Sant Andreu, a Barcelona, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha reclamat que els propers dies es concretin els passos i es facin públiques dues lleis diferenciades, una per a la de transitorietat jurídica de cara a “l’endemà” de l’1 d’octubre i una altra d’específica per donar cobertura al referèndum. Volen que les forces independentistes posin sobre la taula també la data en què s’aprovaran de manera que “abans del setembre” quedi clar què es tirarà endavant i quan”. Durant el seu discurs, Reguant ha advertit també que els cupaires no acceptaran “reinterpretacions” del resultat: “Qui pensi aprofitar el resultat per negociar un nou marc d’entesa erren i traeixen; qui pensi en aprofitar el resultat de l’1-O com una mobilització més erren i traeixen”, ha advertit.

La CUP ha arrencat la campanya amb unes 200 persones, segons l’organització, amb un discurs a mitges entre la diputada Eulàlia Reguant, i Núria Gibert, portaveu del secretariat nacional de l’esquerra anticapitalista.

Reguant ha recordat que la pregunta és clara i que la resposta que se’n derivarà també. Per això, un ’sí’ majoritari obre les portes “d’un procés constituent i de la república catalana”. Abans que passi, però, els cupaires volen que es facin públiques la llei de transitorietat jurídica i la del referèndum. “Dues lleis”, ha especificat la diputada anticapitalista.

També volen que “els propers dies” es faci saber en quina data s’aprovaran, just el dia que el Govern ha assegurat que el 4 de juliol desgranarà detalls de l’operatiu. Per tot plegat, després de mesos de reclamar data i pregunta, els cuparies no volen ara “dilacions”. “Ni degotejos, ni subterfugis, ni excuses”, ha afegit Reguant en una nova crida a la desobediència.

De fet, la diputada cupaire ha apuntat que l’única manera de tirar endavant el referèndum és amb una llei “intervinguda, esmenada i impugnada; la única manera serà amb querelles i advertiments”. I per això la portaveu del secretariat ha afegit que “el forrellat del pacte del 78” només s’obrirà des de places i carrers. “No companys, no es trencarà des de faristols ni butaques al Congrés”, ha apuntat en un nou missatge implícit als comuns. “Qui s’hi vulgui sumar és benvingut, qui es vulgui mantenir neutral serà part del problema”, ha reblat.

A la part final de l’acte, els cupaires han presentat a l’escenari uns cartells amb motius temàtics com la sanitat, l’acollida de refugiats, el feminisme o l’ecologisme per votar ’sí’ en un referèndum. I per això, Gibert a reclamat als ciutadans ser “agents actius” i “protagonistes de la història”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona