Política

Almenys 27 blocs de pisos al Regne Unit estan revestits de material inflamable

Quatre torres d’habitatges socials a Londres han estat ja desallotjades

Els veïns afectats critiquen el govern per falta d’informació i la precipitada i caòtica evacuació

Almenys 27 edificis del Regne Unit de propietat municipal no han passat les proves antiincendis, segons va informar, ahir, el govern britànic. Aquests edificis estarien revestits amb material inflamable, com el de la torre Grenfell de Londres, que la nit del 14 de juny passat es va encendre com una torxa i va reduir a cendres les 24 plantes de l’edifici, deixant 79 morts i desapareguts. Els 27 edificis, que contenen pisos de protecció oficial per a persones sense recursos i estan gestionats per 15 ajuntaments diferents en diverses zones d’Anglaterra, formarien part dels 600 immobles que les autoritats estan revisant després de la tragèdia de la torre Grenfell.

L’anunci del govern britànic sobre la perillositat d’aquests 27 blocs d’habitatges es va produir hores després que l’ajuntament de Camden, al nord de Londres, hagués ordenat el desallotjament dels prop de 4.000 residents de 700 pisos d’un complex de 4 torres d’habitatges conegut com Chalcots perquè no eren segurs.

Els inspectors van detectar que el revestiment era el mateix que el de la torre Grenfell; de fet, l’empresa que va instal·lar els plafons d’aquest bloc també va instal·lar els dels edificis desallotjats divendres. L’ordre de desallotjament es va produir de nit i va agafar per sorpresa els veïns dels blocs afectats. Molts es van assabentar que serien evacuats per la televisió i que hauran de passar almenys un mes fora de casa seva, reallotjats en hotels i equipaments municipals. Molts veïns denunciaven precisament això, la falta d’informació i que s’haguessin hagut d’assabentar a través de la televisió que havien de marxar dels seus apartaments. Renee Williams, de 90 anys i que viu al bloc Taplow des del 1968, va assegurar que va sentir la notícia per la televisió i que “ningú” no va anar “a avisar”, per la qual cosa només tenia una bossa “per passar la nit”. L’expilot de la reial força aèria britànica Peter Bertram, de 96 anys i que en fa 46 que viu en un dels blocs, va dir que estava “commocionat” pel trasllat.

Zega Ghebre, de 42 anys, va qualificar “d’increïble” la situació, mentre esperava l’arribada d’un minibús perquè el traslladés amb els seus tres fills a un hotel a més de set quilòmetres de distancia. “Tinc tres fills, un d’11 anys, un altre de 9 i un d’un any i mig. No vam poder empaquetar res perquè no sabíem on anàvem”, va dir. La majoria dels veïns, excepte uns 87, van marxar resignats però també enfadats per la falta d’informació i la precipitació com s’havia fet tot. Molts es preguntaven perquè l’evacuació es va fer a última hora de divendres, quan feia tres dies que els edificis estaven sent inspeccionats.

Una mostra d’aquesta precipitació és el fet que un centenar de persones, entre elles persones d’avançada edat i nadons, van haver de passar la nit en llits inflables en un centre esportiu de la zona, enmig d’escenes de confusió i caos. La responsable municipal de Camden, Georgia Gould, va defensar-se de les crítiques assegurant que no va tenir cap altra opció que ordenar l’evacuació després que els bombers haguessin advertit que no podien garantir la seguretat dels edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel diu que no aturarà els atacs en Rafah, però accedeix a enviar delegació negociadora

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona