Política

mitjans de comunicació

procés sobiranista

Emissores veten espots a favor del referèndum

Catalunya Estat denuncia que s’han negat a emetre les falques, en castellà

La Fundació Catalunya Estat va iniciar aquest mes de juny una campanya d’arguments a favor del referèndum en ràdios estatals amb l’objectiu d’arribar a la població que, vivint a Catalunya, no consumeix mitjans de comunicació en català i rep l’actualitat a partir del filtre dels mitjans de Madrid. La iniciativa, titulada Sí o no, tú decides, se centra a posar sobre la taula problemes actuals com els retards de rodalies i preguntar a l’oient si vol canviar la situació o no. Ara bé, aquesta campanya sembla no haver agradat a certes emissores que, segons la fundació, han vetat que es puguin emetre les falques.

“Primer ens van dir que els semblaven massa potents i les vam rebaixar”, explica el secretari de l’entitat, Jaume Gómez, que diu que el resultat final “el podria signar qualsevol que reclamés a les administracions una millor gestió” i no queda clar que sigui una campanya a favor de la independència. No obstant això, algunes ràdios s’han fet enrere malgrat haver acordat emetre-les i haver preparat, fins i tot, el contracte, assegura Gómez. Així, mentre que la campanya s’ha pogut emetre a les cadenes del Grup Flaix i Teletaxi, Prisa –propietària de la Cadena Ser i Los 40– s’ha fet enrere “just abans de passar el contracte”. Des d’aquest diari no s’ha pogut contactar amb cap dels responsables de la decisió a les emissores, però des de l’entitat creuen que hi ha hagut “la intervenció d’algú de més amunt” per evitar que les falques arribin a la ciutadania. Així, expliquen que es van començar a emetre a Cadena 100 i Rock FM i que “de cop van dir que preferien no emetre-les més”.

En declaracions a El Punt Avui, Gómez ja va explicar al maig, en l’inici de la campanya, que esperaven trobar dificultats i que algunes s’havien negat a emetre els anuncis des d’un principi, per la qual cosa la fundació està buscant mitjans alternatius on difondre un missatge que, insisteixen, no demana explícitament el vot per a cap opció sinó que pretén donar arguments i redirigeix a un web. Des del principi ja van descartar intentar aparèixer a les televisions estatals però han penjat a la xarxa versions audiovisuals de les falques per tal que els internautes les puguin consultar des de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia