Política

frança

política

Manuel Valls abandona el Partit Socialista francès

En una entrevista a la ràdio francesa RTL ha afirmat que “per coherència, vull estar al centre amb la majoria del president Macron”

Manuel Valls, ex-primer ministre francès de François Hollande, ha anunciat avui que abandona el PSF (partit socialista francès) després de 37 anys de militància. Hi va entrar quan encara no tenia la nacionalitat francesa. Com ha explicat avui Valls a la ràdio, va preguntar a un dels dirigents socialistes si “un jove espanyol de Barcelona podia afiliar-se al partit socialista francès” i davant la resposta positiva va començar la seva militància.

Elegit diputat a les darreres eleccions legislatives per poc més de 130 vots de diferència, Valls ha fet saber que s’incorpora a la majoria parlamentària del president Emmanuel Macron.

En una entrevista a la ràdio francesa RTL ha afirmat que “per coherència, vull estar al centre amb la majoria del president Macron” i que d’aquesta manera dóna per acabada “una part de la meva vida política.”

Valls havia participat a les primàries socialistes per triar el candidat a l’elecció presidencial i, per poder fer-ho, havia dimitit de primer ministre un mes abans. A la primària va ser derrotat per Benoït Hamon, representant de l’ala esquerra del partit.

Hamon va obtenir uns resultats desastrosos pel partit socialista, que va quedar eliminat des de la primera volta amb només un 6,20 % dels vots.

En vista dels resultats Valls va declarar que “el partit socialista està mort” i es va presentar a les eleccions legislatives en solitari, després que el partit d’Emmanuel Macron, La République en Marche, no va voler investir-lo com a candidat del nou partit. Finalment, malgrat la enemistat personal manifesta entre Valls i Macron, l’ex-primer ministre s’integrarà al grup parlamentari dels macronistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona