Política

política

Iglesias valora positivament que el PSOE parli de plurinacionalitat

Sánchez es mostra convençut que el govern espanyol no suspendrà l’autonomia de Catalunya

Iglesias defensa el referèndum i afirma que mantindran “diàleg” amb els socialistes per tal que l’acabin recolzant

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha valorat com un “pas en la bona direcció” que el PSOE de Pedro Sánchez comenci a parlar de plurinacionalisme. El líder de Podemos ha remarcat que la seva formació defensa el referèndum i assegura que mantindran “diàleg” amb els socialistes per tal que avancin en la seva posició i l’acabin recolzant. “Que el PSOE comenci a usar la paraula ja és un canvi, encara que els passos que fan siguin lents van en la bona direcció”, ha remarcat. Iglesias i Sánchez han parlat de la qüestió catalana durant la reunió que han mantingut aquest dimarts. Durant hora i mitja, han repassat temes socials i econòmics. Entre d’altres, han decidit crear un equip de treball per negociar una xifra alternativa al sostre de despesa proposat pel govern del PP per al 2018.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut que el govern espanyol no aplicarà l’article 155 de la Constitució per suspendre l’autonomia de Catalunya. “La meva certesa i ho reafirmaré les vegades que calgui és que no s’aplicarà, no hi hem d’arribar”, ha manifestat en declaracions a ’La Sexta’. Ara bé, també ha deixat clar que el PSOE “no estarà mai al costat” d’ERC i PDeCAT per promoure el referèndum i ha afirmat que la prioritat per als socialistes és desbancar el PP. Tanmateix, no ha resposta a la pregunta de si, en una hipotètica moció de censura a Rajoy, comptaria amb els suports d’aquestes dues forces sobiranistes. Sánchez ha culpat els populars de tensar la relació amb Catalunya i creu que l’origen del conflicte és el recurs que van presentar contra l’Estatut. “Sense aquest recurs i les recollides de signatures que va promoure el Partit Popular estaríem en una situació ben diferent”, ha manifestat.

D’altra banda, Sánchez ha instat la Generalitat i el PP a asseure’s a negociar per buscar una “solució pactada a la crisi territorial” i ha lamentat que la situació faci 5 anys que duri.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, s’han reunit aquest matí per apropar posicions i fer front comú contra el PP. La darrera trobada entre els dos líders va ser el març de 2016 i ara es troben novament per buscar estratègies conjuntes. A l’entrada de la reunió, el líder de Podemos ha avançat que proposarà a Sánchez fer equips de treball conjunts per debatre sobre el sostre de despesa, pensions i “d’altres temes fonamentals”. Les estratègies dels dos partits per desbancar el PP són, per ara, diferents. Mentre que Podemos aposta per una nova moció de censura que compti amb el suport del PSOE, els socialistes volen teixir una majoria parlamentària sumant també C’s. Sobre la taula, també hi ha el debat per afrontar el referèndum a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona