Política

En directe congrés dels diputats

La reprovació de Montoro, avui al Congrés de Madrid

Tot i que el PNB ha anunciat que s’abstindrà, es calcula que la moció reprovatòria sortirà endavant, amb els vots favorables del PSOE, Podem, C,s, PDeCAT, ERC i Compromís

Seguiu en directe la sessió a través de El Punt Avui Digital

El PNB ha decidit finament que s’abstindrà aquesta tarda en la reprovació al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per la seva llei d’amnistia fiscal i que el Tribunal Constitucional ha tombat. El portaveu del PNB al congrés, Aitor Esteban, ha argumentat de diverses maneres l’abstenció. Fonamentalment, dient que Euskadi té el seu propi règim fiscal i que per tant, ni entren ni surten en el que facin a Madrid. De pas, ha comentat que les peticions de reprovació de ministres “no poden convertir-se en un costum”, perquè, diu, “deixa de tenir sentit”.

El cas és que el ple del Congrés dels Diputats debatrà aquesta tarda una moció en la qual es demana reprovar Montoro per “beneficiar” als defraudadors a través de l’amnistia fiscal de 2012. Es preveu que la reprovació sortirà endavant amb els vots favorables del PSOE, Podem, C,s, PDeCAT, ERC i Compromís.

D’altra banda, l’Organització Professional d’Inspectors d’Hisenda de l’Estat (Ihe) ha denunciat aquest dimarts la falta de voluntat política del ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, per dotar de més mitjans l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), després que dilluns el Senat aprovés els Pressupostos Generals de l’Estat per aquest any sense incloure les esmenes que dotaven de més recursos l’organisme. Segons els inspectors, el propòsit d’aquestes esmenes era complir amb el que s’havia ja promès: incrementar “substancialment” l’any 2017 els mitjans de l’Administració Tributària per a la lluita contra el frau fiscal. L’Ihe assegura que es tractava d’esmenes “raonables, plenes de sentit comú”, i en les quals en la seva justificació es realitzava un “encertat” diagnòstic de la situació en la qual es troba actualment l’Administració Tributària. No obstant això, lamenta que “ha quedat palès” que els seus intents per millorar els mitjans de l’Agència Tributària han resultat “infructuosos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona