Política

Puigdemont assegura a partits i entitats que la compra d’urnes se “solucionarà”

El president de la Generalitat, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i representants de partits i entitats sobiranistes es reuneixen a la Generalitat per abordar el referèndum

El govern assegura que es tracta d’una reunió ordinària de seguiment dels preparatius de l’1-O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha transmès aquest dimarts a representats de partits i entitats sobiranistes que el problema de les urnes per al referèndum “se solucionarà”, tot i que avui s’ha fet públic que el procés d’homologació d’empreses per a la compra de les urnes ha quedat desert.

Així ho han explicat fonts coneixedores de la reunió que Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, representants de Junts pel Sí i la CUP i d’entitats sobiranistes mantenen aquest dimarts a la tarda al Palau de la Generalitat, segons ha informat Europa Press.

Les fonts han assegurat que el govern no s’ha desmarcat de la línia que ha defensat aquest migdia la consellera de la Presidència i portaveu, Neus Mutné, de mantenir “intacta” la voluntat de comprar les urnes. L’executiu assegura que l’1-O hi haurà urnes i analitzarà les vies legals possibles per adquirir-les.

Segons diverses fonts consultades per aquesta agència i també l’ACN, la reunió d’avui, que ha començat cap a les cinc de la tarda i ha durant una hora i mitja, és una de les trobades “ordinàries” que el govern manté amb els partits i entitats per fer seguiment dels preparatius del referèndum els dimarts a la tarda, després del Consell Executiu. No obstant això, la trobada es produeix poques hores després que s’hagi declarat desert el concurs per a homologar empreses que fabriquen urnes.

A banda de Puigdemont i Forcadell, a la reunió, hi han assistit el vicepresident del govern, Oriol Junqueras; els dirigents de Junts pel Sí Jordi Turull ( PDeCAT) i Marta Rovira ( ERC), i els diputats de la CUP Anna Gabriel, Benet Salellas i Albert Botran. Per part les entitats, han assistit els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament.

Puigdemont i Sáenz de Santamaría es veuran aquest dimecres al Vaticà

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, coincidiran demà dimecres en un sopar organitzat per l’ambaixador espanyol a Roma amb motiu de l’elecció com a cardenal de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella.

Fonts de les dues institucions han explicat a Efe que tant Puigdemont com Sáenz de Santamaría tenen previst assistir al sopar de l’ambaixador, Jesús Manuel Gracia Aldaz, amb posterioritat a la cerimònia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà.

Omella es convertirà en el vuitè cardenal que ha tingut l’arxidiòcesi barcelonina, que el papa Francesc vol convertir en una de les punteres en la modernització de l’Església a l’Estat espanyol. El papa Francesc va anunciar el mes passat el seu quart consistori per a la creació de cinc nous cardenals, procedents de Barcelona, Bamako (Mali), Pakse (Laos), Estocolm i San Salvador.

Puigdemont liderarà la representació catalana al consistori cardenalici al Vaticà acompanyat de la consellera de governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i del delegat del govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizi.

La delegació espanyola estarà encapçalada per Sáenz de Santamaría. També la formaran, entre d’altres, el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, i el delegat especial de l’Estat al consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia