Política

parlament

El Parlament rebutja la proposta de CSQP per reformar el Consell de Garanties Estatutàries

L’esmena a la totalitat presentada per Junts pel Sí prospera amb els vots favorables d’aquest grup i la CUP

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres la proposició de llei presentada per Catalunya Sí Que Es Pot per reformar el Consell de Garanties Estatutàries. L’esmena a la totalitat plantejada per Junts pel Sí ha rebut els vots favorables d’aquest grup i també de la CUP.

Catalunya Sí Que es Pot va registrar la proposició de llei per reformar el Consell de Garanties Estatutàries al març i en la seva explicació va justificar que ho feia per “equilibrar” la seguretat jurídica davant la possibilitat que la reforma del reglament del Parlament impulsada per Junts pel Sí i la CUP augmentés els supòsits de lectura única en la tramitació d’iniciatives legislatives.

El portaveu de Sí Que Es Pot, Joan Coscubiela, ha defensat la proposta com a “resposta clara” a la reforma del reglament del Parlament impulsada per Junts pel Sí i la CUP i per tal de “garantir i reforçar” els drets de les minories parlamentàries.

Per Coscubiela, si la reforma prospera en els termes plantejats estarà “dificultant l’accés al CGE i entrant en el terreny pantanós de vulneració dels drets de les minories”. El diputat ha criticat que la reforma del reglament pot provocar una “doble excepcionalitat” ja que permetria que la llei de transitorietat jurídica o del referèndum es pogués tramitar per lectura única si ho demana un sol grup i amb un canvi en l’ordre del dia també en aquesta direcció. Per tot, ha denunciat les “formes autoritàries” que hi ha darrera d’aquesta iniciativa.

La CUP també havia presentat una esmena a la totalitat amb text alternatiu, que demanava que aquest òrgan no emetés més dictàmens fins que no s’aprovi un nou estatus polític per a Catalunya, després del referèndum, però no s’ha arribat a votar en aprovar-se la de Junts pel Sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.