Política

Setge al procés sobiranista

El govern espanyol veu normal que empresaris, funcionaris i alcaldes catalans tinguin por

Méndez de Vigo: “Estem veient passos cap a la no celebració del referèndum”

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, considera “normal” que els empresaris per a la fabricació d’urnes, els funcionaris de la Generalitat i els alcaldes no independentistes “no vulguin participar” en l’organització d’un referèndum “il·legal”. Segons Méndez de Vigo, el govern de la Generalitat camina “anunci rere anunci” i obté “fracàs rere fracàs” en aquest procés, i els episodis que han tingut lloc aquesta setmana són només “passos cap a la no celebració del referèndum”. “No veiem que es donin les circumstàncies”, ha dit, i en canvi “hi ha dissensions entre els favorables i decreix el suport social”. El portaveu del govern espanyol ha insistit que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria de sotmetre la consulta al criteri del Congrés dels Diputats perquè els grups es puguin posicionar sobre els seus plantejaments en una votació.

Méndez de Vigo ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que s’ha celebrat un dia abans per la cimera bilateral entre Espanya i Polònia que comença aquest divendres.

El portaveu del govern espanyol ha apuntat que el fet que la Generalitat hagi hagut de deixar desert el concurs per a la compra d’urnes és “normal” perquè “cap empresa vol fer i participar en una cosa il·legal”.

És el mateix cas, ha dit, que les suposades resistències dels funcionaris i dels alcaldes de partits no independentistes. “El fet que els funcionaris no vulguin participar en quelcom il·legal és normal, i veure cada dia que hi ha alcaldes que diuen que no hi volen participar és normal”, ha dit.

Segons Méndez de Vigo, el govern espanyol no ha variat la seva posició respecte al procés independentista: “El referèndum és il·legal” i cal seguir “parlant i dialogant” sense buscar “tensions” i “dins de la llei, que és el que ens demanen els ciutadans”.

En aquest marc, ha insistit que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de comparèixer davant el Congrés dels Diputats sotmetent la seva proposta per a la celebració del referèndum a una votació del ple del Congrés.

Méndez de Vigo també ha assegurat que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, no ha informat el Consell de Ministres dels interrogatoris que la Guàrdia Civil està fent a funcionaris de la Generalitat relacionats amb el cens exterior.

“El que creu el govern és que la via d’un referèndum d’autodeterminació no és possible, perquè és inconstitucional, i no es produirà”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona