Política

Procés sobiranista

L’alcalde de la Torre de Capdella (PSC) assegura que votarà al referèndum i que deixarà un local perquè es pugui celebrar

Josep Maria Dalmau remarca que és demòcrata i que l’únic que no farà és exigir als funcionaris que hi col·laborin ’’per poder salvar els seus llocs de treball’’

L’alcalde de la Torre de Capdella (Pallars Jussà), Josep Maria Dalmau, ha assegurat que té previst votar al referèndum sobre la independència de Catalunya que ha convocat el Govern per al proper 1 d’octubre. En aquest sentit, Dalmau també ha afegit que si la Generalitat li ho demana, actuarà amb ’’lògica’’ i deixarà el local on sempre s’ha votat al municipi.

Dalmau ha remarcat que ell creu en la democràcia i per això considera que s’ha de poder votar en una qüestió com la de l’1-O. El que sí que ha dit que no farà és ’’exigir’’ als funcionaris que col·laborin amb al referèndum, ’’per poder assegurar els seus llocs de treball si vénen males’’, ha afegit. Dalmau s’afegeix a la llista d’alcaldes socialistes de la demarcació de Lleida, com el de Les (Val d’Aran) o el d’Arbeca (Garrigues), que han anunciat que col·laboraran amb el referèndum.

L’alcalde de la Torre de Capdella també ha explicat que no tenen previst portar a debat del ple municipal aquesta qüestió i ha recordat que formen part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ’’des del principi’’. En aquest sentit ha reiterat que això és així, perquè ell és demòcrata i va posar la incorporació a l’AMI a votació del ple; tots els regidors hi van votar a favor menys ell, que es va abstenir.

Divisió al PSC

Dalmau no és l’únic alcalde socialista que ha afirmat que anirà a votar el proper 1-O ja que ho va fer també l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, la setmana passada. A Lleida, els alcaldes de Les, Emili Medán, d’Unitat d’Aran, i el d’Arbeca, Josep Maria Simó, de la Candidatura de Progrés Municipal (marca blanca del PSC), han dit que cediran espais pel referèndum. D’altra banda, a Lleida ciutat, Àngel Ros va refusar amb els vots del seu partit i també del PPC i C’s la implicació en el referèndum i els municipis aranesos de Bossòst, Bausen i Canejan, també d’UA, s’han mostrat contraris a cedir locals.

El PSC-CP mana a la Torre de Capdella amb 4 regidors i al ple també hi ha representació de PDeCAT, que hi té dos edils, i de la CUP, que en té un. El municipi està format per un total de 19 pobles situats a la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castel-estaó, Beranui, la Plana de Mont-rós, Astell, Oveix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-rós, Molinos, la Torre de Capbdella, Aiguabella, Esupi i la Central de Capdella i Capdella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona