Política

Santi Vila: “El govern no ha estat mai trencat; hi ha unitat d’acció”

El conseller de Cultura i des d’ahir també d’Empresa i Ocupació admet que s’ha viscut “una situació traumàtica i que disgusta a tots”

Santi Vila creu que aquesta és una setmana “molt especial on el govern es juga la credibilitat i la solvència del que anem a fer”

“El govern no ha estat mai trencat; hi ha unitat d’acció”. Amb aquesta contundència s’ha expressat aquest dimarts Santi Vila, conseller de Cultura, que des d’ahir assumeix la cartera d’Empresa i Ocupació, després que el president Carles Puigdemont decidís destituir Jordi Baiget, per dubtar de la viabilitat del referèndum en una entrevista a El Punt Avui .

Vila ha detallat, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, que ahir el va trucar el president per preguntar-li si podia comptar amb ell “per sortejar la crisi” i que, malgrat la concentració de competències temporal, la intenció és “posar ordre ràpidament a les carteres per seguir endavant”. Per tant, segons ha avançat, en les pròximes hores es donarà a conèixer el nom de la persona que encapçalarà la conselleria de Cultura.

Santi Vila ha admès que s’ha viscut “una situació traumàtica i que disgusta a tots”. “Segur que en el curt termini és una decisió que tothom viu amb molt mal gust de boca, és desagradable, fins i tot hi ha gent que pot pensar que és injusta; però tots sabem també que formar part del govern és comptar amb la confiança del president, ell l’atorga i la treu quan ho creu convenient i així ha de ser”.

Al seu entendre, “hi ha un president que ens ha demanat disciplina i ajuda, i això és el que hem de fer”. Per a Vila, la singularitat del moment fa que sigui “legítim que tinguem por, però no pot guanyar la por, hem de fer costat al president: li hem de dir que disposi, i ser-hi quan ens demani”.

El conseller de Cultura i també d’Empreses i Ocupació considera que la decisió de Puigdemont l’únic que mostra és la confiança que li té el president i que ell intenta correspondre.

Vila també ha revelat que abans d’acceptar la conselleria d’Empresa i Ocupació va parlar amb l’expresident Artur Mas. “Quan prenc una decisió, sempre consulto amb determinades persones i, per a mi, el criteri de l’expresident Mas és sempre imprescindible. Faig molt poques passes importants políticament sense haver-ne parlat prèviament amb ell”, ha explicat.

Finalment, ha subratllat: “Vivim un moment transcendental i aquesta és una setmana molt especial on el govern es juga la credibilitat i la solvència del que anem a fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia