Política

Les inscripcions per a la Diada s’obren dimarts

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, anuncia que aquesta setmana s’explicaran tots els detalls de l’acte de l’11 de setembre

Sánchez avisa l’Estat que “pot desarticular un escamot terrorista però no la voluntat del poble”

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest diumenge que la manifestació d’aquest any de l’11 de setembre és clau perquè l’1 d’octubre guanyi el ‘sí’, i ha aprofitat per anunciar que les inscripcions per apuntar-se s’obriran dimarts 18 de juliol. L’acte que organitza l’ ANC per a la Diada aquest any tindrà lloc a Barcelona, entre els carrers Aragó i Passeig de Gràcia .

“El govern ha de canalitzar la veu a les urnes i nosaltres al carrer”, ha subratllat Sànchez, que explicarà la setmana que ve els detalls de la manifestació. També ha advertit, però, que podrien modificar l’enfocament de la mobilització en funció de les reaccions de l’Estat: “Si veu que no pot impedir el referèndum i decideix dinamitar l’estructura institucional i democràtica del país, probablement seria irresponsable no fer-ho”.

No obstant, Sànchez ha avisat l’Estat que no podrà impedir que els catalans votin en el referèndum de l’1 d’octubre perquè “pot desarticular una banda de delinqüents, un escamot terrorista, però no la voluntat d’un poble i d’un govern legal i legítimament elegit”.

En aquest sentit, s’ha preguntat com impedirà l’Estat que hi hagi urnes en tots els municipis catalans, que la gent surti de casa amb la seva papereta i si es planteja custodiar totes les seus electorals, detenir a tots els alcaldes, posar a la presó a tot el Govern o tancar el Parlament.

“L’Estat sap que la democràcia és imparable”, ha sostingut Sànchez, que malgrat admetre que aquest té instruments per actuar i que pujaran d’intensitat, ha garantit que l’1-O hi haurà paperetes, urnes i cens. I és que, ha constatat, la Generalitat “té cultura d’Estat” i acumula molts anys d’administració, alguna cosa que saben des de l’Executiu central.

“Algú creu que al segle XXI un govern que porta 35 anys funcionant, amb legislatures i experiències en convocatòries electorals, no pot garantir que hi hagi urnes, paperetes i que el cens funcioni? Es pot dir, però l’Estat ho sap, i d’aquí vénen els seu nervis”, ha apuntat.

Malgrat tot, en cas que el Govern impedeixi el referèndum, ha avisat que no es quedaran “passius en el sofà de casa” perquè això significarà, segons la seva opinió, que s’ha vulnerat el dret d’expressió política i de vot que recull la legalitat espanyola i internacional. “No tenim ganes d’acampar, tenim ganes de votar. Però si al final hem d’acampar, anirem a acampar”, ha advertit Sànchez en preguntar-se-li si es plantegen concentrar-se i romandre davant el Parlament i la Generalitat per defensar les institucions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona