Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

El PDeCAT fa fora l’ex-Unió Manuel Toro del Consell

El vot negatiu dels dos exregidors d’Unió que va fer perdre la votació de la moció de suport al circ presentada a l’Ajuntament de Figueres pel PDeCAT i el PP, el gran desencadenant de la destitució

El president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, també president comarcal del PDeCAT, va destituir ahir a la tarda l’exregidor d’Unió a l’Ajuntament de Figueres (actualment no-adscrit) com a vicepresident quart del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El desencadenant de la destitució ha estat el vot negatiu que van protagonitzar abans-d’ahir els dos regidors de Figueres en la votació de suport al circ en el ple de l’Ajuntament de Figueres i que va servir per tombar la iniciativa que havien presentat els cinc regidors del PDeCAT i que va tenir només el suport de la regidora del PP, Maria Àngels Olmedo, i l’altre regidor no-adscrit (ex-PP), Diego Borrego. Els proposants de la moció van perdre la votació pels vuit vots negatius emesos, entre els quals hi havia els de Manuel Toro i també Núria Galimany, ara regidors no-adscrits.

Les pressions dins del PDeCAT perquè Roquer accedís a fer-lo fora del govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà hi són des de l’endemà mateix que Toro i Galimany deixessin el govern de Figueres, pocs dies després que l’alcaldessa fes fora els tres regidors socialistes. Precisament abans-d’ahir aquests tres regidors van abandonar el ple extraordinari de Figueres abans de debatre’s la moció a favor del circ i no van participar en la votació. Aquest fet va convertir els dos vots dels exregidors d’Unió en decisius perquè el PDeCAT (i el PP) perdessin la moció de suport al circ.

Manuel Toro era fins ahir el vicepresident quart del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. En concret, la seva responsabilitat era a l’àrea de promoció econòmica. N’era el president d’àrea i conseller delegat de Promoció Econòmica, Serveis Econòmics i Informàtica. Manuel Toro va pertànyer al grup de CiU a l’Ajuntament de Figueres fins al febrer, quan va quedar fora del govern en haver expressat la seva discrepància amb el govern que encapçalava Marta Felip per l’expulsió, uns dies abans, dels tres regidors del grup del PSC. El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, va donar compte d’aquest decret a les reunions de la Junta de Govern i del Consell de Presidència d’ahir, i va agrair la feina desenvolupada pel conseller comarcal durant els dos anys que ha estat formant part del seu govern. Roquer assumirà les funcions de Toro fins al setembre.

Toro va revelar ahir que era la tercera vegada que Roquer li feia saber les pressions que tenia per destituir-lo. “És el que has de fer”, li va dir finalment ahir. “He resolt diverses crisis econòmiques a l’Ajuntament de Figueres i em fan cessar per la moció del circ.”

“Ara soc més lliure; «Més encara?», em deia Ferran Roquer.” “No em sembla –continua– políticament correcte, és una represàlia política, és l’exemple del que la gent rebutja quan ho veu en els partits polítics, la negació de l’opinió discrepant, l’exercici de la pressió necessària per ofegar les veus que ressonen”, va descriure. A més, va explicar: “Deixo les responsabilitats al CCAE, cessat per pressions, per discrepar i opinar. Com a membre de base, faré costat al president, al govern i al mateix CCAE en tot allò, que com fins ara, comparteixo amb ells.” Insinua clarament que Felip és rere la seva destitució i afirma que ella exerceix la “jerarquia autoritària”.

LA FRASE

És una represàlia política, és l’exemple del que la gent rebutja quan ho veu en els partits polítics
Manuel Toro
conseller del consell comarcal de l’alt empordà destituït


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.