Política

Maza perseguirà també les urnes “encobertes”

L’avís del nou conseller de Presidència, Jordi Turull, que no hi haurà notícia de les urnes del referèndum fins a la seva adquisició ha posat en alerta el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que adverteix que les perseguirà penalment encara que la Generalitat les compri de forma “encoberta”. “Tant se val que es faci públicament o encobertament”, desafia.

El fiscal considera que la forma de comprar les urnes no altera res del que ell ja dictamina que és un delicte de malversació de fons públics. Maza fins i tot va anar més enllà i va insinuar que la discreció de la Generalitat és ja en si mateixa una prova incriminatòria: “Si es fa encobertament, gairebé s’està donant per fet que allò és una cosa inconfessable, que no es pot fer pública.” En aquest sentit, Maza es va vantar que la cautela de la Generalitat és fruit de la seva fermesa com a acusador. “Si la interposició de querelles anteriors ha servit perquè reconsiderin la possibilitat d’estar en vies de ser querellats per un delicte, em semblaria que hem complert amb la nostra missió”, va celebrar el fiscal general, que el 2016 era imposat per sorpresa per Mariano Rajoy en substitució de Consuelo Madrigal, pensant ja en el referèndum a Catalunya.

Davant l’eventual participació de voluntaris en l’organització de l’1 d’octubre, Maza dona per fet que haurà d’estudiar si incorren en delicte: “La qüestió està més al límit del que podria ser una conducta il·lícita penal o no. És un tema a estudiar, que jo espero no haver d’estudiar, però a estudiar.”

Jerarquia per convicció

A diferència del que va passar el 9-N, Maza no creu que davant l’1-O hi hagi disparitat de criteri amb la fiscalia catalana, i assegura que triomfarà la seva visió “no per imposició, sinó per convicció i lleialtat”. “Segur que hi ha unitat de criteri, i si no és així, jo soc el responsable que n’hi hagi”, reblava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia