Política

Gordó no va deixar rastre de la seva agenda després passar per Justícia

Els cinc agents de la Guàrdia Civil personats en la conselleria de Justícia han quedat en tot moment en una sala de reunions de la primera planta

L’exconseller de Justícia Germà Gordó no va deixar rastre de la seva agenda d’activitats ni del seu llibre de visites després del seu pas pel Departament, per la qual cosa la Guardia Civil només ha pogut emportar-se avui el registre dels actes públics i protocol·laris als quals va assistir.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, els responsables del Departament de Justícia, dirigit ara pel republicà Carles Mundó, no han pogut donar resposta a tots els requeriments que el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga Gordó els ha sol·licitat a través de la Guàrdia Civil, atès que l’exconseller no va deixar aquesta documentació.

En el primer dels requeriments que els agents han portat avui al Departament, el jutge sol·licitava que se li facilités el llibre de visites de Gordó durant la seva etapa al capdavant del Departament de Justícia, entre 2013 i 2016, quan encara era a CDC, així com una relació dels integrants del seu equip administratiu.

Els responsables del Departament, després de consultar els seus arxius informàtics, han contestat els agents que no disposaven de cap llibre de visites de l’etapa Gordó, atès que aquest tipus de registre -que sí funciona actualment- no existia durant l’època en què va ser conseller.

Per aquest motiu, només han pogut facilitar a la Guàrdia Civil la relació del personal administratiu que formava part de l’equip del conseller.

Els agents, en funcions de policia judicial, han comunicat aquesta situació al magistrat del TSJC que investiga Gordó, Carlos Ramos, que ha acordat una ampliació del requeriment, per fer-ho extensiu també a l’agenda de Gordó mentre va estar al capdavant de la conselleria de Justícia.

Els cinc agents de la Guàrdia Civil personats en la conselleria de Justícia han quedat en tot moment en una sala de reunions de la primera planta del departament, situat a la confluència entre els carrers Casp i Pau Claris, sense contacte amb la setena planta -on està el despatx del conseller- esperant que arribés l’ampliació del requeriment expedit pel jutge.

Quan aquesta ampliació ha arribat, els responsables del Departament han comprovat que Gordó tampoc va deixar rastre de la seva agenda, per la qual cosa els agents, que se n’han anat de l’edifici cap a les 15.50 hores, s’han emportat una còpia en paper i en un llapis de memòria facilitada per la conselleria dels actes protocol·laris i institucionals en els quals va participar el conseller.

Els requeriments de documentació han estat ordenats pel magistrat del TSJC Carlos Ramos, que investiga Gordó davant els indicis que va actuar com a intermediari en el presumpte pagament de comissions d’empresaris a CDC a canvi d’adjudicacions públiques de l’anomenat “cas del 3%” que va obrir un jutge del Vendrell (Baix Penedès).

El fiscal Anticorrupció José Grinda s’ha personat al matí a la conselleria de Justícia per comprovar in situ l’evolució de la diligència ordenada pel jutge, que avui també ha enviat la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat, al Parlament i al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) en recerca de l’agenda i correus electrònics de Gordó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona