Política

procés sobiranista

enquesta del ceo

Dos de cada tres catalans anirà a votar l’1-O

Les dades del baròmetre del CEO indiquen que el 62,4% dels electors votarà sí a la independència

La participació al referèndum de l’estatut del 2006 va ser del 48,8%

Dos de cada tres catalans anirà a votar al referèndum de l’1 d’octubre. Si més no, així ho indiquen les dades del baròmetre del CEO fetes públiques aquest divendres i segons les quals la participació electoral se situarà en el 67,5%. La participació al referèndum de l’estatut del 2006 va ser del 48,8%.

A més, segons l’enquesta, el Sí a la independència obtindria un 62,4% dels vots i el No, un 37,6%. En canvi, quan es pregunta en general sobre si els enquestats són partidaris de la independència de Catalunya, guanya el No amb el 49,4% respecte al 41,1% que diu que Sí. La diferència del resultat entre les dues respostes s’explica perquè els partidaris de la independència estan més mobilitzats de cara a l’1-O.

Pel que fa a la intenció de vot en unes eleccions autonòmiques, JxSí mantindria un resultat similar a l’actual, entre 60 i 63 escons, mentre que la CUP perdria entre dos i quatre diputats. Aquest escenari suposaria que la suma de JxSí i al CUP se situaria entre 66 i 71 diputats (davant dels 72 actuals). La majoria absoluta al Parlament és de 68 diputats. Ciutadans es mantindria en segona posició tot i que perdria entre 3 i 5 diputats dels 25 actuals i el seguiria de prop el PSC, que n’obtindria entre 17 i 20, i augmentaria així els 16 escons actuals. CSQP també incrementaria la seva representació, entre 4 i 6 diputats, i el PP de Catalunya es podria quedar igual o augmentar dos diputats.

El sondeig ha preguntat feta a 1.500 persones: 1.121 a la demarcació de Barcelona; 140 a Girona; 85 a Lleida; 154 a Tarragona i amb un marge d’error de més, menys 2,53. Es va dur a terme entre el 26 de juny i l’11 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia