Política

Setge al procés sobiranista

El consell de garanties qüestiona la llei d’Hisenda

Veu inconstitucionals quatre punts de la normativa catalana

Hi troba a faltar referències a la carta magna

El Consell de Garanties Estatutàries considera que un article i tres disposicions addicionals del Codi Tributari de Catalunya vulneren la Constitució. Concretament, ha emès un dictamen que qüestiona l’article referent a fonts de l’ordenament tributari i les disposicions sobre l’accés a diferents cossos tributaris adscrits a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). La resolució és fruit del recurs que van presentar, per diversos motius, el PSC, C’s i CSQP i considera que es vulnera el principi de seguretat jurídica perquè no cita l’Estatut ni la Constitució, malgrat que parla de “bloc de constitucionalitat”, quelcom que creu insuficient i “impropi d’una norma jurídica”, ja que citar la carta magna en una llei és “ineludible”. A més, opina que es vulneren les condicions habituals per accedir a noves places d’inspectors i altres cossos de l’ATC perquè la llei disposa que poden participar-hi “exclusivament” treballadors de la Generalitat que hagin exercit prèviament funcions similars durant dos anys. En aquest aspecte, recorda la “igualtat davant la llei” de tots els ciutadans i, per tant, que cal garantir l’accés de qualsevol treballador a les places disponibles. La proposició de llei s’ha de votar al Parlament la setmana que ve.

Focus sobre els funcionaris del 9-N

Societat Civil Catalana i Abogados por la Constitución han ampliat la denúncia presentada al Tribunal de Comptes de l’Estat espanyol sobre les despeses del procés participatiu del 9-N i han demanat que s’investigui, a banda de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i dels exconsellers Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau, també els funcionaris que van facilitar que la votació s’arribés a produir. Així, les entitats contràries a la independència exigeixen que s’aclareixi el grau de participació dels interventors i que s’aportin els informes d’intervenció i altres documents interns –fins i tot les ordres verbals que es puguessin produir– que permetin identificar qui va participar en el procés i si es va permetre una despesa pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia