Política

Les Filipines allarguen durant tot l’any la llei marcial a Mindanao

A petició del polèmic president Rodrigo Duterte, el Parlament de les Filipines va aprovar, ahir, prorrogar la llei marcial a la regió de Mindanao, al sud del país, fins al 31 de desembre. Duterte va declarar la llei marcial el 23 de maig després que uns gihadistes del grup local Maute, afí a Estat Islàmic, ocupessin part de la ciutat de Marawi, a Mindanao, una regió de 20 milions d’habitants, de majoria musulmana. De fet, els insurgents encara controlen quatre barris de Marawi. El conflicte ha deixat 550 morts i uns 400.000 desplaçats.

L’ús de la llei marcial està restringit per la Constitució des del 1987 per prevenir els abusos de poder, però, en aquesta ocasió, ha permès situar escamots militars i ha declarat el toc de queda a l’àrea de Mindanao. La mesura ha generat molta polèmica entre l’oposició, que pensa que Rodrigo Duterte intenta imitar l’expresident Ferdinand Marcos, que va fer ús de la llei marcial entre el 1972 i el 1981 per suprimir l’oposició.

En la decisió d’ahir de les dues cambres del Parlament, la majoria de legisladors filipins van rebutjar ampliar aquesta mesura excepcional a la resta del país asiàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia